10 mondat, amivel a vb alatt elhitetheted a haverjaiddal, hogy értesz a focihoz!

Vágólapra másolva!
2018.06.15. 16:43
A labdarúgó-világbajnokság „mellékversenye” az, amit baráti körben folytatunk, megcsillantva futballtudásunkat – vagy legalábbis azt, hogy nagyon mély tudásra utaló mondatokkal próbáljuk lenyűgözni a többieket. Segítünk – 10 mondat a futballhipszterség felé vezető úton! Csak ne kérdezzenek vissza…

1. „Szaúd-Arábia a lehangoló jelent látva alighanem visszavágyik abba a korszakba, amikor a kitűnő Mohamed al-Deaja és Szaid al-Ovajran csillogott a válogatottban.”

2. „Azt tudtátok, hogy a »garra charrúa« szókapcsolat az uruguayiak hagyományos küzdőszellemére utal – a kifejezés leginkább az olasz grintához hasonlítható.

3. „Szalah nagyszerű, ám kíváncsi vagyok, Mohamed Abutrika mire vitte volna, ha egy európai nagycsapatba igazol.”

4. „Kérdés, hogy Andrés Iniestában megvan-e még a dinamika ahhoz, hogy valódi mezz'alaként funkcionáljon a középpályán.”

5. „Mwepu Ilenga elhíresült 1974-es felszabadítása óta nem bikázott senki vb-n ekkorát a labdába.”

6. „Én az ausztrál válogatottnak szurkolok. Ott van például Trent Sainsbury. Tudjátok, aki azért igazolt Kínába, hogy ki tudja fizetni a szülei lakáshitelét.”



7. „Hazard-nak tényleg a vérében a futball. Azt tudtátok, hogy az édesanyja, Carine is profi futballista volt? Ráadásul csak azért vonult vissza, mert terhes lett Edennel.”

8. „Remélem, nem lesz balhé a kolumbiaiaknál… Tudjátok, a kapus, David Ospina lánytestvére hozzáment James Rodríguezhez 2011-ben, de azóta elváltak…”

9. „Kár ezért a dán csapatért. Az megvan, hogy 11 ezer dán petíciót indított, hogy halasszák el a vébét, mert a sérüléssel küzdő Nicklas Bendtner úgy játszhatna?”

10. „Amúgy az uruguayiak középpályása, Giorgian De Arrascaeta egy lóról kapta a nevét. Mert az apja azzal a lóval sosem bukott fogadást…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik