Válogatott: Semmit nem jelent a csoportelsőség – Rossi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.13. 10:24
null
Marco Rossira és a magyar válogatottra nagy feladatok várnak az Eb-selejtezők második felében (Fotó: AFP)
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az MLSZ hivatalos oldalán beszélt a Wales elleni győzelemről, valamint az Eb-selejtezőcsoport kiegyenlítettségéről. 

 

A férfi A-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat pont olyan meccset játszott Wales ellen, amilyet eltervezett, így továbbra is életben tartotta álmát, hogy ott legyen a jövő évi Európa-bajnokságon.

„Pontosan olyan meccset játszottunk, amilyet előzetesen elterveztünk” – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi, aki eltiltása miatt csak a lelátóról figyelhette a találkozót.

„Mindenki hihetetlen módon harcolt a sikerért és hajtotta végre a rá bízott feladatot. Persze a sikerhez az is kellett, hogy a walesieket hatástalanítani tudjuk, mert ha például Bale hatalmas helyzeténél Gulácsinak nem sikerült volna védenie, akkor valószínűleg most más eredményről beszélnénk. A győzelmünk azonban kétségtelenül megérdemelt, és ugyanezen az úton kell tovább mennünk, amelyen eddig a selejtezőkön” – folytatta a szövetségi kapitány.

A 2020-as Európa-bajnokság június 12-én rajtol majd el jövőre. A szövetségi kapitány szerint a selejtezők felénél ugyan jó helyzetben vagyunk, hiszen vezetjük a csoportunkat, azonban ez még semmire sem jelent biztosítékot.

Az, hogy félidőben vezetjük a csoportot, még semmit nem jelent. Különös tekintettel arra, hogy nagyon kiegyenlített a csoportunk, eddig egyedül Azerbajdzsán nyújtott gyengébb teljesítményt Horvátországnál, Walesnél, Szlovákiánál és nálunk. Sok munka kell még ahhoz, hogy megvalósítsuk a szurkolóinkkal közös álmunkat, hogy jövő júniusban pályára léphessünk a lenyűgöző, új Puskás Arénában. Az viszont, hogy ez sikerül-e, csak a selejtezők legvégén fog kiderülni” – fogalmazott Marco Rossi.

A magyar válogatott legközelebb szeptember 9-én fogadja Szlovákiát az Eb-selejtezősorozat 6. körében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik