UEFA: a románok is zárt kapus büntetést kaptak

MTI/T.I MTI/T.IMTI/T.I MTI/T.I
Vágólapra másolva!
2019.09.23. 17:34
null
A román válogatottra is zárt kapus mérkőzés vár (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a magyar után a szlovák labdarúgó-válogatott is zárt kapus büntetést kapott az UEFA-tól a szurkolók rasszista viselkedése miatt. Ám az Európai Labdarúgó-szövetség egy harmadik válogatottat is hasonló szankciókkal sújtott: Románia a Norvégia elleni mérkőzését lesz kénytelen (szinte) üres lelátók előtt lejátszani.

 

Az UEFA a magyar és a szlovák után egy harmadik szövetséget, a románt is zárt kapus büntetéssel sújtotta a két héttel korábbi Eb-selejtezők után, ugyanúgy a szurkolók rasszista viselkedése miatt. A rájuk kiszabott pénzbírság – 83 ezer euró – azért súlyosabb, mert a drukkerek a pályára rohantak a spanyolok ellen 2–1-re elveszített Eb-selejtezőn, emiatt a játékot is meg kellett szakítani. Az F-csoportban harmadik románok október 15-én a negyedik norvégok elleni Eb-selejtezőn nem engedhetnek be nézőket a bukaresti találkozóra.

Mindez az UEFA új szabályai szerint viszont nem feltétlen jelenti azt, hogy tényleg teljesen üresen maradnak a stadionok.

A szlovák válogatott elleni Európa-bajnoki selejtezőn elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt az MLSZ szintén ilyen büntetést kapott, és már jelezte, hogy – amennyiben sikertelen lesz a fellebbezése – az Azerbajdzsán elleni október 13-i Eb-selejtezőn 14 éven aluliakkal töltené fel a Groupama Aréna lelátóját.

Az előző héten erre épp Szlovákiában mutattak be működő példát: a Slovan stadionját a szurkolóknak a KF Feronikeli elleni El-selejtezőn mutatott rasszista viselkedése miatt zárták be, de az UEFA ilyen esetben megengedi, hogy 14 éven aluli gyerekek és kísérőik (tíz gyerekre egy felnőtt) a stadionba ingyen bejutva megtekintsék a találkozót.

A Slovan ezt kihasználva 6000 néző előtt fogadta és győzte le a Besiktast – írta a parameter.sk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik