A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

A kifejezetten baráti légkörű sajtóeseményen Hapal azzal indított, hogy egyenként minden újságíróval kezet fogott, és a télen a Napolitól Kínába szerződött Hamsík is nagyon készséges volt, minden kérdésre szívesen válaszolt, először az új csapatkapitányt faggathatták az újságírók. Hamsík azt követően viselheti a karszalagot, hogy Martin Skrtel lemondta a válogatottságot.

 
Szlovák–magyar: 5000 jegy van még; minden vendégdrukkert kérnek...

„Sok új arc van a csapatunkban, ez szokatlan. Voltam már csapatkapitány, ezért nem érzek nagyobb nyomást, fel vagyok készülve a feladatra. Harcos, agresszív magyar csapatra számítunk, ezen a szinten nincs könnyű ellenfél, és a magyar válogatottat is nagyon erős csapatnak tarom. Ez amolyan kis derbi lesz számunkra, tudom, hogy a magyar szurkolók rövid idő alatt megvették az összes jegyet, biztosan fantasztikus hangulatot csinálnak majd” – fogalmazott Hamsík.

A középpályást a Nemzeti Sport Online korábbi, nápolyi klubtársáról, Novothny Somáról kérdezte, illetve Szoboszlai Dominikról, aki múlt héten gólpasszt adott az Európa-ligában a Napoli ellen.

„Novothny Soma fiatal játékosként került hozzánk a Napolihoz. A mai napig kapcsolatban vagyunk. Tudom, hogy Újpesten jól ment neki a játék, és hogy most Dél-Koreába szerződött, gratulálok neki ehhez. Szoboszlai Dominikot nem ismerem.”

Hamsík kérdésre válaszolva Marco Rossiról is beszélt.

„Tudom, hogy a családja Nápoly mellett él, személyesen nem ismerem, de tisztában vagyok vele, hogy Szlovákiában jó munkát végzett, és remélem, a meccs után tudunk néhány szót váltani” – fogalmazott.

Marek Hamsík (balra) és Pavel Hapal (Fotó: Szabó Miklós)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Pavel Hapal a felkészülésről és kérdésünkre a magyar csapatról, illetve a csoport erőviszonyairól beszélt.

„Főképp taktikai edzéseket tartottunk. Felkészültünk rá, hogy a magyar csapat szeretne nyomást gyakorolni ránk, de ezt szeretnénk megelőzni. Szerencsére mindenki egészséges. Felkészültünk a magyar csapatból, tudjuk, hogy gyakran vált formációt. A magyar játékosokból az általános információk alapján külön is felkészültünk, amint kiderült a keret. Ez nagyon kiegyensúlyozott csoport, amelynek Horvátország az esélyese, de a többi résztvevő körülbelül hasonló szintet képvisel” – mondta a szlovák kapitány.

A szakember egy másik kérdésre még megjegyezte, nem tart attól, hogy az irányításával szenvedi majd el első vereségét Szlovákia Magyarországtól, sőt abban bízik, javítani tudja Szlovákia a mérlegét.

Egy másik kérdés kapcsán a berlini játékosairól is beszélt, a kulcsembernek számító Ondrej Dudáról és a sérülésből felépülő Peter Pekaríkról. Utóbbiról szólva köszönetet mondott a Hertha vezetőedzőjének, Dárdai Pálnak, hogy a sérülése után engedélyezte Pekarík számára, hogy a múlt héten a Hertha második csapatában pályára lépjen, hogy így újra játékba lendülhessen a Magyarország elleni Eb-selejtező előtt.

A SZLOVÁK VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Martin Dúbravka
(Newcastle United – Anglia), Matús Kozácik (Viktoria Plzen – Csehország), Marek Rodák (Rotherham United – Anglia)
VÉDŐK: Dávid Hancko (Fiorentina – Olaszország), Peter Pekarík (Hertha BSC – Németország), Lubomír Satka (DAC), Michal Siplak (Cracovia Kraków – Lengyelország), Milan Skriniar (Inter – Olaszország), Lukás Stetina (Sparta Praha – Csehország), Denis Vavro (FC Köbenhavn – Dánia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Matús Bero (Vitesse – Hollandia), Martin Chrien (Santa Clara – Portugália), Ondrej Duda (Hertha BSC – Németország), Ján Gregus (Minnesota United – Egyesült Államok), Marek Hamsík (Talien Jifang – Kína), Patrik Hrosovsky (Viktoria Plzen – Csehország), Juraj Kucka (Parma – Olaszország), Stanislav Lobotka (Celta Vigo – Spanyolország), Róbert Mak (Zenit – Oroszország), Jaroslav Mihalík (MSK Zilina), Albert Rusnák (Real Salt Lake – Egyesült Államok), Miroslav Stoch (Slavia Praha – Csehország)
TÁMADÓK: Michal Duris (Anorthoszisz – Ciprus), Pavol Safranko (Dundee United – Skócia)

EB 2020, SELEJTEZŐ, MENETREND

E-CSOPORT
Horvátország
Wales
Szlovákia
MAGYARORSZÁG
Azerbajdzsán

Március 21., csütörtök
20.45: Horvátország–Azerbajdzsán
20.45: Szlovákia–Magyarország
Március 24., vasárnap
15.00: Wales–Szlovákia
18.00: Magyarország–Horvátország
Június 8., szombat
15.00: Horvátország–Wales
18.00: Azerbajdzsán–Magyarország
Június 11., kedd
18.00: Azerbajdzsán–Szlovákia
20.45: Magyarország–Wales
Szeptember 6., péntek
20.45: Szlovákia–Horvátország
20.45: Wales–Azerbajdzsán
Szeptember 9., hétfő
18.00: Azerbajdzsán–Horvátország
20.45: Magyarország–Szlovákia
Október 10., csütörtök
20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales
Október 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország