A svájciak szeretnék, ha Dánia és Írország elleni Shaqiri újra a csapattal lenne (Fotó: AFP)

 

A svájci nemzeti együttes igazgatója, Pierluigi Tami kedden közölte, hogy személyes beszélgetés céljából Liverpoolba utaznak, mert támogatásukról szeretnék biztosítani a 27 éves futballistát, és meg akarják érteni, mi a problémája a válogatottbeli szerepléssel.

Shaqiri a múlt héten közölte, hogy nem utazik el az együttessel Írországba, ahol utóbb 1–1-es döntetlent ért el a csapat, amely aztán hazai közönség előtt 4–0-ra megverte Gibraltárt. Sajtóinformációk szerint a 81-szeres válogatott labdarúgónak Vladimir Petkovic szövetségi kapitánnyal támadt nézeteltérése.

„Nincs jogunk vádaskodni, hiszen Xherdan több mint 80 alkalommal lépett már pályára a csapatbanjelentette ki Tami, hozzátéve, hogy októberben két fontos Eb-selejtező vár a svájciakra, és azt szeretnék, ha Shaqiri pályára lépne a dánok és az írek ellen.

„Ha bármilyen probléma van, akkor azzal szembe kell néznünk, mert azt nem várhatjuk, hogy magától megoldódik” – mondta Tami.

A svájciak a D-csoportban a harmadik helyen állnak egy ponttal lemaradva a második dánoktól és hárommal az élen álló írektől, de mindkét előttük álló rivális egy mérkőzéssel többet játszott már.