Eb 2021: Leekens szerint a belgáknak jól jön a halasztás

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.03.18. 11:17
null
Georges Leekens szerint jól döntött az UEFA, hogy elhalasztotta az Eb-t (Fotó: AFP)
Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint hazája nemzeti csapatának, a belga együttesnek jól jön, hogy az UEFA 2021-re halasztotta az Európa-bajnokságot.

 

Mint ismert, az Európai Labdarúgó-szövetség kedden bejelentette, a 2020 nyarára tervezett Eb-t egy évvel elhalasztja a koronavírus miatt.

A belgák elsőként jutottak ki a kontinensviadalra, még tavaly október 10-én biztosították be a részvételüket. Belgium a legutóbbi világbajnokságon bronzérmes lett, sokak szerint az Eb-n akár a végső győzelemre is lehet esélye a mostani aranygenerációnak.

„Néhány hete senki sem gondolta volna, hogy el kell halasztani az Eb-t, ám sajnos ez a helyes döntés – mondta a Het Nieuwsbladnak Georges Leekens, aki tavaly nyáron távozott az iráni Traktor Szazitól. – Egy szövetségi kapitány számára persze bosszantó ez a helyzet, de ő is azt akarja, játékosai egészségesek legyenek.”

A magyar válogatottat négy meccsen irányító belga szakember szerint túl zsúfolt lett volna a nyári program, ha a jelenleg szünetelő bajnokságokat folytatni akarják.

A helyi sajtó szerint kérdés, hogy a belga aranygeneráció 2021-ben is favoritnak számít-e majd az Eb-n. Vincent Kompany és Thomas Vermaelen például már pályafutása végéhez közeledik.

„Nem kell aggódnunk a csapat miatt. Készen állunk az Eb-re, talán az aranyéremre is, s ez jövőre is így lesz. Eden Hazard-nak lesz esélye jó formába lendülni. Bízzunk benne, a következő idényben jól szerepel a Real Madridban! A védelmünk egy évvel rutinosabb lesz. Ki tudja, lehet Kompany a következő évadban szinte újjáéled az Anderlechtben, Jan Verthongennek pedig lejár a szerződése a Tottenhanmnél, így új klubban bizonyíthat” – mondta optimistán a 70 esztendős Leekens, aki 1997 és 1999, valamint 2010 és 2012 között volt a belga válogatott kapitánya.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik