A horvát válogatott idén Eszék után Varasdon is játszott, októberben Split következik (Fotó: Polgár László)

 

Mint az már ismert, kedd este a horvátok Zlatko Dalic szövetségi kapitány lakhelyén, a horvátok barokk fővárosában, Varasdon fogadták az Afrika-kupára készülő Tunézia válogatottját.

A Varteks-stadionban a teljes szövetségi vezérkar – Davor Suker elnökkel az élen – tiszteletét tette, sőt mi több, Horvátország elnök asszonya, Kolinda Grabar-Kitarovic is helyet foglalt a lelátón, igaz, a VIP-szektor széksoraitól lejjebb.

A 2–1-es tunéziai sikerrel záruló felkészülési találkozó után aztán az „előkelőségeknek” fenntartott részen, a gyorsan záródó ajtók mögött konzultáltak az illetékesek nem csupán az afrikai együttes elleni találkozóról, és szerda délben nyilvánosságot látott: négy év, az emlékezetes horvát–olasz meccs után visszatérhet a „kockás” válogatott Dalmácia igazgatási központjába, Splitbe.

A grémium egyhangú döntést hozott a helyszínnel kapcsolatban, és az immár kulcsmérkőzéssé előlépett Horvátország–Magyarország Eb-selejtezőnek október 10-én a spliti Poljud-stadion ad otthont 20.45 órától.