Eb 2020: veszélyben a walesiek elleni selejtező eszéki rendezése

Vágólapra másolva!
2019.03.06. 13:28
null
Valami nem stimmel a stadionnal (Fotó: wikipedia.com)
Brit sajtóértesülések szerint pontosabban meg nem határozott aggályok léptek fel az eszéki Városkerti stadionnal kapcsolatban a júniusi Horvátország–Wales 2020-as Eb-selejtező megrendezése kapcsán, ami miatt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) illetékesei a múlt héten stadionbejáráson vettek részt a helyszínen. Még a héten kiderül, hogy meg lehet-e rendezni a meccset Eszéken, esetleg más helyszínre kell vinni a találkozót – aminek a walesi szurkolók nem feltétlenül örülnének.  

Ami jelenleg bizonyos, hogy a horvát szövetség Eszéken szeretné megrendezni a Wales elleni június 8-i selejtezőt, hiszen az NK Osijek stadionja szerepel a találkozó helyszíneként feltüntetve a Horvát Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján, s a walesiek is azt a tájékoztatást kapták, hogy ott lesz a mérkőzés.

A BT Sports értesülései szerint azonban az UEFA illetékesei a múlt héten ellátogattak Eszékre, hogy felmérjék, megfelel-e a stadion minden előírásnak, s noha a vizsgálatot lefolytatták, arról szinte semmit nem tudni.

„Megerősíthetem, hogy a múlt héten megvizsgáltuk az eszéki helyszínt. Ennek a héten a végén hozzák meg döntésüket az illetékesek” – mondta a BT Sportnak az UEFA egyik szóvivője.

A júniusi helyszín bizonytalanságára utal az is, hogy sem az UEFA, sem a walesi szövetség honlapján nem található meg a hivatalos helyszín, holott a vonatkozó szabályzat szerint 120 nappal a mérkőzés előtt a rendező fél szövetségének kötelező megnevezni a selejtező helyszínét.

Ez egyébként február 5-én meg is történt, ám az európai szövetség vonatkozó szabálya szerint az UEFA-nak rá kell bólintania a javasolt helyszínre, vagy más, az előírásoknak jobban megfelelő helyszínt kell követelnie a rendező szövetségtől, s ez még nem történt meg.

Utóbbi variációnak a walesiek nem feltétlenül örülnének, hiszen sok szurkoló már lekötötte az utazását, és szállást is foglalt a városban.

A 2020-as Európa-bajnoki selejtezők E-csoportjában Horvátország és Wales mellett Magyarország, Szlovákia és Azerbajdzsán érintettek, a küzdelmek március 21-én Szlovákia–Magyarország és Horvátország–Azerbajdzsán találkozókkal kezdődnek – Wales szabadnapos.

Utóbbi találkozón a horvátok a zágrábi Makszimir Stadionban fogadják az azerieket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik