UEFA: CR-ék nem jutnak extra pontokhoz, elutasították az óvást

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.05.03. 12:30
null
Junior Moraes (jobbra) a portugálok szerint nem léphetett volna pályára az Eb-selejtezőn (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elutasította Portugália és Luxemburg óvását, amelyet azért nyújtottak be, mert az ukrán válogatottban a márciusi Európa-bajnoki selejtezőkön pályára lépett a brazil születésű Junior Moraes.

Az UEFA pénteken közölte, hogy fegyelmi bizottsága a beadvány ellen foglalt állást, így Ukrajna a portugálok ellen szerzett egy (0–0) és a Luxemburg elleni győzelemmel (2–1) begyűjtött három pontját is megtarthatja, amivel vezeti a csoportot.

Az óvást arra hivatkozva nyújtotta be a két ország sportági szövetsége, hogy a márciusban honosított Moraes nem élt Ukrajnában megszakítás nélkül öt évet, márpedig a nemzetközi szövetség szabályai szerint csak abban az esetben szerepelhet egy játékos más nemzet színeiben, ha az adott országban legalább ennyi időt él folyamatosan.

A 32 éves labdarúgó 2012-től Ukrajnában játszik – korábban a Metalurg Doneckben és a Dinamo Kijevben szerepelt, jelenleg pedig a Sahtar Doneckben –, ám 2017 januárjától volt egy rövid kínai kitérője. Az UEFA fegyelmi bizottsága ennek ellenére elutasította az óvást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik