Eb 2020: vizsgálódik az UEFA a román–svéd balhé miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.21. 12:09
Mint arról korábban beszámoltunk, Svédország Románia legyőzésével kijutott a labdarúgó Európa-bajnokságra. A péntek este azonban nem csak az örömről szólt, mivel rasszista inzultusok érték a svédek támadóját, Alexander Isakot Bukarestben. Az UEFA jelezte, vizsgálatot indít az ügyben.

A svédek 20 éves támadóját, Alexander Isakot 2–0-s vezetésnél a 78. percben cserélték be a Bukarestben megrendezett találkozón, majd rasszista bekiabálások, huhogások kezdtek hangzani a lelátóról. A játékvezető megállította a meccset, bemondták a hangosbemondón, hogy haladéktalanul fejezzék be a rasszista bekiabálásokat a drukkerek. Az összecsapás folytatódott, ám akárhányszor labdához ért Isak, kifütyülték.Alexander Isakot 2–0-s vezetésnél a 78. percben cserélték be a Bukarestben megrendezett találkozón, majd rasszista bekiabálások, huhogások kezdtek hangzani a lelátóról. A játékvezető megállította a meccset, bemondták a hangosbemondón, hogy haladéktalanul fejezzék be a rasszista bekiabálásokat a drukkerek. Az összecsapás folytatódott, ám akárhányszor labdához ért Isak, kifütyülték.

A mérkőzés 2–0-s svéd győzelemmel végződött, amivel a vendégek kijutottak a 2020-as Európa-bajnokságra. A svéd ünneplést a végén a szurkolókkal Alexander Isak vezette.

Az UEFA Fegyelmi Bizottsága szerdai ülésén tárgyalta a mérkőzésen történteket, s úgy döntött, hogy eljárást indít a Román Labdarúgó-szövetség ellen, mert a román szurkolók tiltott zászlókat használtak, s tiltott rigmusokat énekeltek, tűzijátékot használtak és tárgyakat dobáltak a pályára. Ebben az ügyben december 12-én dönt az UEFA.

Továbbá egy másik fegyelmi vizsgálatot is indított az UEFA FB, mégpedig román–svéd meccsen történt, feltételezett rasszista inzultus miatt, ám arról nem tájékoztatott az UEFA, hogy ez ügyben mikor várható döntés.

EB 2020, SELEJTEZŐ
9. FORDULÓ
F-CSOPORT

Románia–Svédország 0–2 (M. Berg 18., Quaison 34.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik