Cristiano Ronaldo három góllal jelentkezett, portugál gála

Vágólapra másolva!
2019.11.14. 20:40
null
Cristiano Ronaldo (jobbra) ma is főszereplő volt (Fotó: AFP)
Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában csütörtökön Portugália simán legyőzte Litvániát, a másik meccsen pedig a szerbek 3–2-re nyertek Luxemburg ellen.

EB-SELEJTEZŐK
9. FORDULÓ
B-CSOPORT
Portugália–Litvánia 6–0 (C. Ronaldo 7. – 11-esből, 22., 65., Pizzi 52., Paciencia 56., B. Silva 63.)
Szerbia–Luxemburg 3–2 (A. Mitrovics 11., 43., Radonjics 70., ill. Gerson Rodrigues 54., Turpel 75.)

PORTUGÁLIA–LITVÁNIA ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

A második félidő kezdése előtt Cristiano Ronaldo vidáman tett a fejére egy vékony hajpántot, a vele szemben álló Bruno Fernandes őszinte rémületére, majd mind a ketten jót nevettek a mozdulaton, és a fehér pánttal egyelőre nem teremtett divatot CR, Claudio Caniggiának egyébként is sokkal jobban állt az ilyesmi.

Ellenben a labdarúgásban a portugál zseni a nagyobb, sokkal nagyobb ász, ezt most egy mesterhármassal igazolta. A címeres mezben ezt már kilencedszer tette meg, összesen 55. alkalommal – és jelezte, hogy kisebb sérülése a múlté.

Az első félidőben értékesített egy büntetőt, majd rúgott egy bombagólt, a szünet után egy elképesztő levételt követően közelről lőtt a kapuba, egyik lövése érte a kapufát ezt követően; ám a többiek sem tétlenkedtek, több kihagyott helyzet után betalált a középcsatár, Goncalo Paciencia (a nagy Domingos fia!), az ötös jobb sarka elől pedig Pizzi és Bernardo Silva is.



Visszavettek a portugálok a tempóból már jóval a hajrá előtt, a válogatottban 98 találatnál tartó Ronaldo átadta a helyét az újonc Diogo Jotának, és fél szemmel a kispadon a Szerbiából érkező híreket lesték, ahol a vendég luxemburgiak a második félidőben megizzasztották a korábban már két góllal is vezető házigazdát.

De ha ilyen formában futballoznak a portugálok, elég, ha magukkal törődnek: nyernek az utolsó fordulóban Luxemburgban, és máris kijutottak a kontinenstornára.

Klasszikus (Fotó: AFP)
Klasszikus (Fotó: AFP)

PORTUGÁLIA–LITVÁNIA ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

A szerbeknek muszáj volt nyerniük, hogy életben tartsák továbbjutási esélyeiket, ennek szellemében is kezdték a találkozót Ljubisa Tumbakovics fiai.

Alekszandar Mitrovics az első félidőben duplázott, és bár Gerson Rodriguesnek sikerült szépítenie, végül 3–2-re húzták be a meccset a hazaiak, akik egy ponttal vannak lemaradva a portugáloktól egy fordulóval a vége előtt, azonban nem a saját kezükben van a sorsuk.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ukrajna 7 6 1 15– 2 +13 19
2. Portugália 7 4 2 1 20– 6 +14 14
3. Szerbia 7 4 1 2 15–15 0 13
4. Luxemburg 7 1 1 5 7–14 –7 4
5. Litvánia 8 1 7 5–25 –20 1

Félkövér: már kijutott az Eb-re.
Dőlt: kiesett, s az NL-en keresztül sem juthat ki.

10. FORDULÓ
NOVEMBER 17., VASÁRNAP
15.00:
Szerbia–Ukrajna (Tv: Sport2)
15.00: Luxemburg–Portugália

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik