Nem a zágrábi Maksimir Stadionban, hanem Rijekában rendezik a horvát–szlovákot (Fotó: AFP)

 

A találkozó helyszínéről szóló döntés már július 11-én megszületett, azonban az utóbbi napokban Horvátországban vitatéma lett a helyszín, ugyanis többen azzal érveltek, hogy a zágrábi Maksimir Stadionban több néző előtt léphet(ne) pályára a világbajnoki ezüstérmes horvát válogatott, amelynek a szlovákok ellen legalább egy pontot kell szereznie a biztos Eb-részvételhez. Emellett az is a fővárosi stadion mellett szólt, hogy ott fűthető a gyep, s november közepén minden bizonnyal már elég hűvös lesz az idő. A szövetség éppen ezért foglalkozott a helyszínváltoztatás gondolatával, s ezt tette azért is, mert hatalmas az érdeklődés a találkozó iránt.

A felsorolt érvek ellenére a HNS vezetői úgy döntöttek, kitartanak az eredeti elhatározásuk mellett, amely úgy szólt, hogy a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében négy város – Eszék, Zágráb, Split és Rijeka – látja majd vendégül a nemzeti együttest.

Érdekesség, hogy a játékosok is a Maksimir Stadion mellett tették le voksukat, a szövetség azonban kitartott az eredeti helyszín mellett, így a Horvátország–Szlovákia mérkőzést november 16-án Rijekában, telt ház, vagyis mindössze 8200 néző előtt rendezik majd meg.