Eb 2020: két győzelem után Szabicsék újra versenyben

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.06.12. 09:36
null
Szabics Imre győztes meccsek után utazhatott el Budapestre (Fotó: Török Attila)
Két meccs, hat pont: a lehető legtöbbet hozta ki az elmúlt napok Európa-bajnoki selejtezőiből a Franco Foda és Szabics Imre vezette osztrák labdarúgó-válogatott.

 

Újra versenyben az osztrák válogatott. Azért érdekes a hír, mert a sógorok gyengén kezdték az Eb-selejtezőt: előbb Bécsben Lengyelországtól (0–1), majd Izraelben szenvedtek vereséget (2–4). Ám az elmúlt napokban lejátszott két meccsen összesen hat pontot szereztek, pénteken Klagenfurtban Szlovéniát 1–0-ra, hétfőn Észak-Macedóniát idegenben 4–1-re verték meg.

„Tudtuk, a rossz kezdés után kulcskérdés, hogyan alakul ez a két összecsapás – mondta a Nemzeti Sportnak Szabics Imre korábbi magyar válogatott csatár, aki Franco Foda szövetségi kapitány munkáját segíti az osztrák együttesnél. – A két vereség után nagy nyomás nehezedett ránk, eredménykényszer alatt kellett teljesíteni, éppen ezért minden elismerés a csapaté, hogy ebben a kiélezett helyzetben tudott kétszer győzni. Szlovénia erős együttes, nem volt egyszerű kilencven perc, de jobbak voltunk, több helyzetünk volt, megérdemelten nyertünk. Pedig a meccs napján dőlt el, hogy a csapatkapitányunk, Julian Baumgartlinger nem tudja vállalni a játékot, Szkopjéban pedig a Bayern München labdarúgóját, David Alabát kellett nélkülöznünk.”

A szkopjei meccs nem indult jól, a 18. percben Martin Hinteregger a saját kapujába fejelte a labdát.

„Déja vu… Mindenkinek ez ugrott be – mondta ennek kapcsán Szabics Imre. – Tudni kell, a nyitányon a lengyelek ellen kiélezett, jó meccset vívtunk, szögletből kapott góllal kikaptunk – az inkább balszerencsés vereség volt. Izraelben viszont nagy fölényben játszottunk, hamar vezetést szereztünk, utána sok helyzetet kihagytuk, majd az ellenfél három támadásból három gólt szerzett, és onnan nem tudtunk visszakapaszkodni. Észak-Macedónia ellen hasonló volt a kép: támadunk, helyzeteink vannak, az ellenfél előreíveli a labdát, semmi veszély sincs benne, mégis gólt kapunk – sokkoló volt. Szerencsére a szünet előtt egyenlítettünk, és az öltözőben nagyon elszánt volt a hangulat: nem történhet meg még egyszer, ami Izraelben! Ha ilyen fölényben vagyunk, muszáj nyerni!”

És lőn! Ausztria három gólt ért el a második félidőben, így a hibátlan, négy meccsen 12 pontot szerző lengyel csapat mögött hatalmas a tülekedés a második helyért a G-csoportban. Az osztrákok az eddig egyetlen gólt szerző, szerzett pont nélküli lettekkel még kétszer találkoznak, Izraelt és Észak-Macedóniát fogadják az ősszel, mennek Varsóba és Ljubljanába, szóval bármi előfordulhat még a csoportban.

„Úgy vágtunk neki a sorozatnak, hogy az első két hely valamelyikén végezzünk – folytatta Szabics Imre. – Nagy szó, hogy a két vereség után nyílttá tudtuk tenni a versenyt. Jöhet a nyári pihenő, és az ősszel mindent megteszünk a sikeres folytatásért. Most pedig indulok Budapestre szurkolni a magyar válogatottnak Wales ellen.”

Bejött…

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lengyelország 4 4 8– 0 +8 12
2. Izrael 4 2 1 1 8– 7 +1 7
3. Ausztria 4 2 2 7– 6 +1 6
4. Szlovénia 4 1 2 1 7– 3 +4 5
5. Észak-Macedónia 4 1 1 2 5– 7 –2 4
6. Lettország 4 4 1–13 –12 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik