Eb 2020: „Ilyen a szlovák mentalitás”, „érthetetlen füttyszó”

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2019.11.20. 16:13
null
Nagyszombatban csupán 7825-en tekintették meg az Azerbajdzsánt legyűrő gárdát (Fotó: AFP)
Mint ismert, a szlovák labdarúgó-válogatott hiába győzte le Azerbajdzsánt, a walesiek mieink elleni sikere miatt nem jött össze az egyenes ági kijutás az Európa-bajnokságra. A játékosok nem csupán a harmadik hely miatt lehettek szomorúak, hanem a félig üres stadion miatt is.



Sport

Szlovákiának nem hozott örömet a csoportbéli negyedik győzelem. Mivel a párhuzamosan játszott találkozón Wales legyőzte amagyarokat, Hamsíkék nem jutottak ki az Eb-re. Kaptak azonban még egy esélyt, márciusban először Írországot kell legyőzniük.

Új Szó

A szlovák labdarúgó-válogatott Bozeník és Hamsík góljaival 2–0-ra legyőzte Azerbajdzsánt, de ez kevésnek bizonyult a továbbjutást jelentő második helyhez. A szlovákok végig irányították a mérkőzést, és visszafogott teljesítménnyel is magabiztosan győztek a keveset mutató azeriek ellen. A győzelemmel Szlovákia a 3. helyen végzett a csoportban, Horvátország mellett a Magyarországot legyőző Wales jutott ki a kontinensviadalra.

Pluska

Szlovákia a már biztosan kieső Azerbajdzsán ellen megszerezte akötelező három pontot, de anagy örömhöz ez kevés volt. Acsapatnak nem volt saját kezében asorsa, és ez visszaütött. Wales legyőzte Magyarországot, így Hamsíkék szomorúan hagyták el anagyszombati stadiont.

Profutbal

Keserű győzelem. A szlovákok ugyan legyűrték Azerbajdzsánt, de ez nem jelent semmit. Egyelőre nincs meg az Európa-bajnokság. A játékosok nemcsak az eredmény miatt voltak szomorúak, hanem a félig üres stadion miatt is. Nagyszombatban csak 7825-en voltak.

David HANCKO
Nem volt egyszerű füttykoncert közepette játszani. Sok csapattársam topklubban játszik, nagyobb tiszteletet érdemel. Vezettünk, de a nézők fütyültek. Nem úgy, mint szombaton Rijekában. A horvátok hátrányban voltak, de amikor Luka Modric szögletrúgáshoz készült, az egész stadion tapsviharban tört ki, éltették őt és az egész csapatot.

Stanislav LOBOTKA
Ismerjük be: nem olyan nemzet vagyunk, amely akkor is megtölti a stadiont, hogyha nem megy a csapatnak. Ilyen a szlovák mentalitás. Ha Horvátországban győztünk volna, kedden nem nyolcezer ember lett volna, hanem telt ház. Érthetetlen volt a füttyszó. Vezettünk, ésszel kellett játszanunk. Nem lehet úgy játszani, mintha csak fifáznánk. Emberek vagyunk.

Milan SKRINIAR
Nem tudtunk örülni a győzelemnek a hármas sípszó után. A selejtezőcsoportunkban jobban kellett volna szerepelnünk. A továbbjutásunk a Wales elleni hazai meccsen ment el. Ha októberben legyőztük volna Gareth Bale-éket, akkor most Eb-szereplést ünnepelhetnénk.

EB 2020, SELEJTEZŐ
E-CSOPORT, 10. FORDULÓ
WALES–MAGYARORSZÁG 2–0 (1–0)
Cardiff, Cardiff City Stadion, 31 762 néző. Vezette: Hategan (román)
Wales: Hennessey – C. Roberts, Lockyer, Mepham, B. Davies – Morrell (Ampadou, 50.), Allen – Bale (H. Wilson, 88.), Ramsey, D. James – K. Moore. Szövetségi kapitány: Ryan Giggs
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Baráth, Lang, Nagy Zs. – Nagy Á. (Kovács I., 60.), Pátkai – Dzsudzsák (Varga R., 72.), Szoboszlai D., Sallai R. (Holender, 83.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Ramsey (15., 47.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Szlovákia–Azerbajdzsán 2–0 (Bozeník 19., Hamsík 86.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Horvátország 8 5 2 1 17– 7 +10 17
2. Wales 8 4 2 2 10– 6 +4 14
3. Szlovákia* 8 4 1 3 13–11 +2 13
4. MAGYARORSZÁG* 8 4 4 8–11 –3 12
5. Azerbajdzsán 8 1 7 5–18 –13 1
Félkövér: kijutott az Eb-re.
*: bejutott a Nemzetek Ligája playoffjába.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik