Kibrusztolta a győzelmet Izlandon a világbajnok

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.10.11. 20:35
null
Egy gól is elég volt a francia sikerhez (Fotó: AFP)
A világbajnok Franciaország egyetlen góllal nyerni tudott Izlandon a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők H-csoportjában, de nyertek a törökök és az andorraiak is.


EB-SELEJTEZŐ

7. FORDULÓ
H-CSOPORT
Izland–Franciaország 0–1
(Giroud 66. – 11-esből)
Törökország–Albánia 1–0 (Cenk Tosun 90.)
Andorra–Moldova 1–0 (Vales 63.)

IZLAND–FRANCIAORSZÁG: ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Lucas Hernández, Hugo Lloris, Paul Pogba, Anthony Martial, Aymeric Laporte, Samuel Umtiti és Kylian Mbappé után a melegítés közben kidőlt izomsérülés miatt N'Golo Kanté is, de így is mindenki győzelmet várt a világbajnok franciáktól azok izlandi kirándulásán.

Az első félidő nem lett éppen „jutalomkirándulás”, egy, a franciák javára meg nem adott, amúgy kezezés miatt jogosnak tűnő büntetőtől és az azt követő vitától eltekintve unalmasan csordogáltak a percek. Hatalmas labdabirtoklási fölényt alakítottak ki a vendégek, ám ziccerig nem jutottak, a kapuban álló Steve Mandanda egyetlen gondja az volt, hogy meg ne fázzon az egyre hűvösebb, öt Celsius-fok közüli északi éjszakában.

Sokkal támadóbb szellemben folytatta a szünet után a Les Bleus, ám Antoine Griezmann és Olivier Giroud is elpuskázta a maga lehetőségét, majd előbbi kiharcolt, utóbbi pedig értékesített egy tizenegyest. Blaise Matuidi nem sokkal később a kapufát találta el ballal a tizenegyespont környékéről, később a gólszerzőt váltó Wissam Ben Yedder közeli lövését védte remekül a tapasztalt hazai kapus, Hannes Thór Halldórsson.

Nemzeti bronzcipős

 


 

Csontzene kísérte a hajrát, elképesztően kemény belépőkkel, gólt azonban a hat perc ráadás sem hozott, csak egy kihagyott ajtó-ablak Ben Yedder-helyzetet; szó szerint kibrusztolta a három pontot a szigetországban a világbajnok francia válogatott!

Izland pedig nagyon-nagyon messze került a továbbjutástól...

IZLAND–FRANCIAORSZÁG: ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Törökország hazai pályán sokáig nem bírt Albániával, de a 90. percben Cenk Tosun góljával megszerezte a három pontot. Ezzel, és Izland vereségével, a franciákkal karöltve növelte előnyét a szigetországi csapattal szemben, s közel került az Eb-kvalifikációhoz.

Az 55. perctől emberelőnyben játszó Andorra Moldova ellen nemcsak az első gólját, hanem az első győzelmét is megszerezte a selejtezősorozatban. A miniállamnak 2017 júniusa óta ez az első sikere tétmérkőzésen, akkor Magyarországot verte meg szintén 1–0-ra. A Nemzetek Ligájában négy döntetlent jegyzett, míg a mostani kvalifikációs időszakban eddig hat vereséget szenvedett 0–14-es gólkülönbséggel.

1. Franciaország 7 6 1 20–4 +16 18
2. Törökország7 6115–2+1318
3. Izland 7 4 3 10–10 0 12
4. Albánia 7 3 4 10–10 0 9
5. Andorra 7 1 6 1–14 –13 3
6. Moldova 7 1 6 2–18 –16 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik