Eb 2020: Hamsík a szlovákok megmentője, Rodák a mágusa

Vágólapra másolva!
2020.10.09. 15:23
null
Marek Hamsíkék bejutottak az Eb-pótselejtező novemberi döntőjébe (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező pozsonyi elődöntőjén 120 perc alatt nem esett gól a Szlovákia–Írország mérkőzésen. A tizenegyespárbajban a szlovákok hibátlanok voltak, míg az írek kétszer is hibáztak, így Marek Hamsíkék jutott be a novemberi playoffdöntőbe.


Azért is, mert a hazai kapuban Marek Rodák állt. A Fulham játékosa megfogta Alan Browne lövését, Matt Doherty pedig csak a lécet találta telibe. ,,Alázattal, tisztelettel készülök minden találkozóra. Nagy meccs volt ugyan a mai, de nem voltam ideges. Az egész életedben azért edzel, hogy létfontosságú találkozón lépjél pályára. Akkor miért lennék ideges?” – tette fel a költői kérdést az újságíróknak a szlovák kapus, aki szerint remek a továbbjutás, de még csak az első félidőn vannak túl. ,Rodi fantasztikusan védett. Nemcsak a tizenegyespárbajban, hanem az egész találkozó alatt” – mondta a Nemzeti Sportnak a szlovákok csapatkapitánya, Marek Hamsík.

,,Nem vagyok megváltó” – nyilatkozta a volt Napoli-játékos még az összetartás elején.

Írország kezdőcsapatában kilenc olyan játékos lépett pályára, akik a világ egyik legjobb bajnokságában, az angol Premier League-ben játszanak, de Hamsík mindannyiuknál jobb teljesítményt nyújtott. Pedig már két éve a kínai bajnokságban szerepel, amely nem tartozik a legerősebb ligák közé. ,Ismét megmutatta, hogy még mindig remek játékos” – jegyezte meg a sajtótájékoztatón Írország szövetségi kapitánya, Stephen Kenny. ,,Marek egy legenda. Szlovákia nagyon büszke lehet, hogy van egy ilyen játékosa. Mindent megtesz a válogatottért, a jelenléte pozitív hatással van az egész csapatra” – egészítette ki Pavel Hapal, a szlovákok kapitánya.

,,Egész héten remek érzéseim voltak az összetartáson. Nagyon jók voltak az edzések, fejben nagyon ott voltunk. Ez meglátszott a meccsen is. Fantasztikus eredményt értünk el. Igazságos döntetlen született százhúsz perc után, a tizenegyespárbaj lutri. Szerencsére most nekünk mentek jobban, mindenki nagyon jól összpontosított a rúgása előtt. Több kulcsjátékosunk hiányzott, de megmutattuk, hogy így is tudunk futballozni. Büszke vagyok a csapatra. Bízom benne, hogy Észak-Írországban, a selejtező döntőjében is sikeresek leszünk” – zárta le lapunknak Hamsík.

A TIZENEGYESPÁRBAJ

EB-PÓTSELEJTEZŐ (NEMZETEK LIGÁJA-RÁJÁTSZÁS)
ELŐDÖNTŐ

B-LIGA

Bosznia-Hercegovina–Észak-Írország 1–1 (Krunic 14., ill. McGinn 53.) – 11-esekkel 3–4
Szlovákia–Írország 0–0 – 11-esekkel 4–2
Döntő, november 12.
20.45:
Észak-Írország–Szlovákia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik