Eb 2020: hamarabb lesz kezdő az angol válogatottban, mint a bajnokságban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.25. 14:12
A Sky Sports információi szerint a Chelsea szélsője, Callum Hudson-Odoi kezdőként léphet pályára Podgoricában a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, ezzel az a merőben szokatlan helyzet állhat elő, hogy hamarabb kap kezdőként lehetőséget tétmérkőzésen a nemzeti csapatban, mint klubcsapatával bajnokin.

Hudson-Odoi a Csehország ellen 5–0-ra megnyert selejtezőn már bemutatkozott a válogatottban, ám akkor csereként lépett pályára. Igaz, már ezzel is 1955 óta a legfiatalabb játékos lett, aki tétmeccsen lehetőséget kapott az angoloknál. Hudson-Odoi a Csehország ellen 5–0-ra megnyert selejtezőn már bemutatkozott a válogatottban, ám akkor csereként lépett pályára. Igaz, már ezzel is 1955 óta a legfiatalabb játékos lett, aki tétmeccsen lehetőséget kapott az angoloknál.

A 18 éves szélső úgy lehet kezdő Montenegró ellen, hogy a Chelsea-ben eddig csak kupameccsek alkalmával volt pályán az első perctől. A PL-ben ugyan van nyolc mérkőzése (összesen 146 játékperccel bír ezeken), ám mindannyiszor csereként állt be, a második félidőben küldték be.

Érdekesség, hogy Hudson-Odoi a maga 18 évével és 135 napjával a valaha volt legfiatalabb angol, aki megnyert tétmeccsen debütált Angliában.

És ha már fiatalság…

Csehország ellen Jadon Sancho is a pályán volt – ő kisebb sérülés miatt Montenegró ellen várhatóan nem játszik – és ez volt az első alkalom 1881 óta, hogy két a 19. életévét be nem töltött futballista is szóhoz jutott az angoloknál ugyanazon meccsen. Akkor Wales ellen Thurston Rostron és Jimmy Brown kapott bizalmat.

Hudson-Odoi kapcsán Maurizio Sarri, a Chelsea vezetőedzője november végén még úgy nyilatkozott, bár tehetsége vitathatatlan, a Premier League szintjén még nem érett meg arra, hogy mérkőzéseket játsszon végig. A jelek szerint az angol válogatott szintje lejjebb van…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik