Eb 2020: Goretzka újra sérült, kihagyja a német–hollandot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.09.05. 14:58
null
Leon Goretzka nem játszhat a hollandok ellen (Fotó: AFP)
Leon Goretzka, a német labdarúgó-válogatott játékosa pénteken sérülés miatt nem játszhat a Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen.

Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya a csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte: a Bayern München 24 éves középpályása a válogatott egyik edzésén olyan testrészén szenvedett sérülést, amellyel már régebb óta problémái vannak. A szakember ennek ellenére bízik abban, hogy legalább a hétfői Eb-selejtezőn, a négy mérkőzésen négy győzelmet aratott északírek ellen már bevethető lesz a bajorok játékosa.

Goretzka klubjában combizom-sérüléssel bajlódott az elmúlt hetekben, az augusztusi három bajnoki összecsapáson nem lépett pályára.

A szakvezető kiemelte: azért sajnálja a 23-szoros válogatott Goretzka kiesését, mert fontosnak tartja, hogy fiatal, átalakított csapata rendszeresen ugyanabban az összeállításban tudjon pályára lépni.

Löw ugyanakkor megerősítette, hogy Manuel Neuer és Serge Gnabry (mindkettő Bayern München) a kezdőcsapatban kap lehetőséget.

„Lelkesen és pozitívumokkal várjuk a pénteki találkozót. Hollandia az utóbbi években rengeteget fejlődött, de mi is sikeresen tettünk már meg néhány változtatást, ami nehéz feladat volt a tavalyi világbajnokság után” – közölte. Hozzátette: játékosaival több alkalommal folytatott négyszemközti beszélgetést annak érdekében, hogy felkészítse őket a soron következő feladatra.

A C-csoportban a németek mind a három mérkőzésüket megnyerték eddig, a hollandok egy győzelemmel és egy vereséggel állnak. A két együttes március 24-én Amszterdamban már találkozott egymással, akkor a németek 3–2-re nyertek. Egy éven belül a felek már negyedszer találkoznak, hiszen tavaly ősszel a Nemzetek Ligája csoportkörében is megmérkőztek egymással: a németek otthon 2–2-t értek el, idegenben 3–0-ra kikaptak.

A német keretben sérülés miatt nem lehet ott a keresztszalag-szakadással augusztusban megműtött Leroy Sané (Manchester City), akit a hollandok ellen sajtóhírek szerint Timo Werner (RB Leipzig) vagy Julian Brandt (Borussia Dortmund) helyettesíthet.

EB-SELEJTEZŐK
C-CSOPORT

18.00: Észtország–Fehéroroszország (Tv: Sport1)
20.45: Németország–Hollandia (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
E-CSOPORT
20.45: Wales–Azerbajdzsán – élőben az NSO-n!
20.45: Szlovákia–Horvátország (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
G-CSOPORT
20.45: Szlovénia–Lengyelország
20.45: Ausztria–Lettország
I-CSOPORT
18.00: Ciprus–Kazahsztán (Tv: Sport1)
20.45: Skócia–Oroszország
20.45: San Marino–Belgium

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik