Eb 2020: Giggs egyelőre az azeriek elleni meccsre koncentrál

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2019.11.16. 11:52
null
Giggs egyelőre a szombati meccsre összpontosít (Fotó: AFP)
Szombat este 18 órától lép pályára a walesi válogatott Azerbajdzsánban, ahol Ryan Giggs legénységének kötelező győznie, hogy ki-ki meccsként tekinthessen a Magyarország elleni keddi összecsapásra. A vendégek szövetségi kapitánya szerint nem vehetik félvállról a csoportutolsó elleni Eb-selejtezőt, de kitért Gareth Bale és Aaron Ramsey állapotára is.

 

Ryan Giggs, a walesiek szövetségi kapitánya megtartotta szokásos, Európa-bajnoki selejtező mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóját, amelyen többek között a fegyelem fontosságát hangsúlyozta.

„Sajnos Joe Allen eltiltás miatt kénytelen kihagyni az Azerbajdzsán elleni találkozónkat. A fegyelem fontos része a győzelemnek, sikerre éhesen kell játszanunk, viszont ezen a meccsen is figyelnünk kell a sárga lapokra. Nem szabad buta szabálytalanságokat elkövetnünk– kezdte a Manchester United legendája, majd rátért a walesi csapat két legnagyobb sztárjára is.

„Bale egy ideje nem játszott. Ez semmiképp sem ideális, de már az előző héten edzésbe állt a Real Madridnál, és rendben volt. Ezen a héten végig felügyeltük a munkáját a tréningek alatt. Jól nézett ki, és jól is érezte magát. Azt hiszem, a soron következő mérkőzésünkre rendben lesz. Az is remek, hogy Ramsey újra játszhat, ám ahogy Bale-nél, nála is kérdésesek a játékpercek. Hosszabb kihagyás után könnyen kizökkenhetsz a ritmusból.”

A walesi kapitány egyelőre még nem szeretne a magyarok elleni összecsapással foglalkozni, ugyanis úgy véli, semmiképp sem vehetik félvállról az azeriek elleni, szombati ütközetet.

„Egyelőre csak arra koncentrálunk, hogy megnyerjük az előttünk álló meccset. Ez ilyen egyszerű. Azerbajdzsán a legutóbbi hazai találkozóján remek eredményt ért el, döntetlent játszott Horvátországgal, szóval nem lesz könnyű ellenfél, azonban úgy érzem, a srácok készen állnak.”

EB-SELEJTEZŐK
9. FORDULÓ
E-CSOPORT
18.00:
Azerbajdzsán–Wales (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
20.45: Horvátország–Szlovákia (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 7 4 2 1 14– 6 +8 14
2. MAGYARORSZÁG 7 4 3 8– 9 –1 12
3. Szlovákia 6 3 1 2 10– 8 +2 10
4. Wales 6 2 2 2 6– 6 0 8
5. Azerbajdzsán 6 1 5 5–14 –9 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik