Challandes nagyot alakított Londonban (Fotó: AFP)

 

Az angolok elleni Eb-selejtező előtt még kedden megtartották az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatójukat a koszovóiak, minden a szokásos mederben haladt, mígnem a korábban az örmény válogatottat és több svájci korosztályos válogatottat irányító Bernard Challandes lendületes monológba kezdett egy kérdésre válaszolva.

A letámadásból, őrült támadásból és szusiból álló nagymonológ ugyan kedden már nem tartott ki, hiszen az angolok győztek 5–3-ra, ám amióta az edzői pályája legnagyobb sikereként az FC Zürichhel egyszeres svájci bajnok Challandes 2018 márciusában átvette a koszovói válogatottat, mindössze első vereségét szenvedte el – sorozatban 14 meccsen maradt veretlen: 9 győzelem mellett 5 döntetlen volt a mérlege, 32–11-es gólkülönbséggel.

Szóval, a futballfilozófia meglehetősen nehezen érthető, de a koszovóiak a jelek szerint elsajátították a 68 éves mester által megkövetelteket.


EB-SELEJTEZŐK
6. FORDULÓ
A-CSOPORT

Anglia–Koszovó 5–3 (Sterling 8., H. Kane 19., Vojvoda 38. – öngól, Sancho 44., 45+1., ill. V. Berisha 1., 49., Muriqi 55. – 11-esből)