Eb 2020: „Fontos, hogy ne kövessünk el egyéni hibákat a magyarok ellen”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.18. 16:00
null
Hapal harmadik meccsén irányíthatja Szlovákiát (Fotó: AFP)
Csütörtökön este megkezdi a 2020-as Európa-bajnoki selejtezősorozatot a magyar labdarúgó-válogatott. Az első ellenfél Szlovákia, amely vasárnap óta Somorján készül a nagyszombati mérkőzésre. A szlovák szövetségi kapitány, Pavel Hapal elmondása szerint már tudja, hogyan küldi pályára fiait Marco Rossi csapata ellen, s azt is részletesen elmagyarázta, mit vár a csütörtöki, magyarok elleni, és a három nappal későbbi, Wales elleni selejtezőtől.

 

A szlovák válogatott tagjai vasárnap délután találkoztak Somorján, igaz, a keret számos játékosa csak később csatlakozott a kerethez. A hivatalos találkozó időpontja csak hétfő délután három órára volt kitűzve, de addigra már a meghívott játékosok az edzőtáborban voltak.

„Néhány játékos már korábban lejátszotta a hétvégi meccsét, ezért nekik lehetőséget adtunk a könnyebb regenerációra azzal, hogy korábban ide jöhessenek, s ne kelljen kétszer utazniuk. Ráadásul így mi is több időt foglalkozhatunk velük, aminek az ilyen fontos mérkőzések előtt mindig nagyon nagy jelentősége van” – mondta Pavel Hapal.

„Hétfőtől már célzottan a magyarok elleni mérkőzésre készülünk, a fő hangsúlyt a taktika csiszolására helyezzük. Biztos vagyok benne, hogy fel tudjuk készíteni a fiúkat úgy, hogy bármilyen helyzetbe is kerüljenek a pályán, azokat megoldják. A célunk az, hogy az első két meccsen nyerjünk, és hat ponttal álljunk a tabellán. Hiszek benne, hogy ezt meg is tudjuk valósítani” – mondta a kapitány.

Ennek tükrében némiképp furcsa, hogy a szlovákok keretében csak két klasszikus támadó, Michal Duris és Pavol Safranko szerepel – ketten együtt 43 válogatott meccsen 5 gólt szereztek: az összeset Duris a 41 fellépésén.

„Nem aggódom, hogy nem fogunk tudni gólt szerezni, de menjünk csak sorjában. Előbb játszunk csütörtökön a magyarokkal, és utána készülünk a Wales elleni mérkőzésre. A magyarok elleni csörte igazi derbi, rangadó lesz. Nagyon fontos lesz, hogy érzelmileg ne kerüljünk túlfűtött állapotba, hogy ne kövessünk el egyéni hibákat. Az biztos, hogy taktikailag a fiúkat megfelelően felkészítjük és bízom benne, hogy megoldják a rájuk bízott feladataikat” – fogalmazott Hapal, akinek a fejében már összeállt a csütörtök esti mérkőzésen pályára küldendő kezdőcsapat váza.

„Sok függ még a játékosok egészségi állapotától, a pillanatnyi formától, megérzésektől, de az alap az már megvan” – jelentette ki Hapal, aki tavaly október óta irányítja a szlovák válogatottat, s eddig két Nemzetek Ligája meccsen dirigálta a szlovákokat: az első mérkőzésen 4–1-re legyőzték az ukrán válogatottat, a másodikon kikaptak a csehektől 1–0-ra.

A Szlovákia–Magyarország Eb-selejtező mérkőzés csütörtökön 20.45-kor kezdődik Nagyszombatban.

A SZLOVÁK VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK:
Martin Dúbravka (Newcastle United – Anglia), Matús Kozácik (Viktoria Plzen – Csehország), Marek Rodák (Rotherham United – Anglia)
VÉDŐK: Dávid Hancko (Fiorentina – Olaszország), Peter Pekarík (Hertha BSC – Németország), Lubomír Satka (DAC), Michal Siplak (Cracovia Kraków – Lengyelország), Milan Skriniar (Inter – Olaszország), Lukás Stetina (Sparta Praha – Csehország), Denis Vavro (FC Köbenhavn – Dánia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Matús Bero (Vitesse – Hollandia), Martin Chrien (Santa Clara – Portugália), Ondrej Duda (Hertha BSC – Németország), Ján Gregus (Minnesota United – Egyesült Államok), Marek Hamsík (Talien Jifang – Kína), Patrik Hrosovsky (Viktoria Plzen – Csehország), Juraj Kucka (Parma – Olaszország), Stanislav Lobotka (Celta Vigo – Spanyolország), Róbert Mak (Zenit – Oroszország), Jaroslav Mihalík (MSK Zilina), Albert Rusnák (Real Salt Lake – Egyesült Államok), Miroslav Stoch (Slavia Praha – Csehország)
TÁMADÓK: Michal Duris (Anorthoszisz – Ciprus), Pavol Safranko (Dundee United – Skócia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik