Eb 2020: Félelmetesen védekeztünk. Elöl pedig mindig találunk egy gólt – Szalai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.11. 23:20
Mint beszámoltunk róla, a magyar labdarúgó-válogatott Pátkai Máté góljával 1–0-ra legyőzte Walest Európa-bajnoki selejtezőn, így négy mérkőzés után kilenc ponttal vezeti csoportját. A mérkőzés után a gólszerzőn kívül Korhut Mihály, Szalai Ádám és Szoboszlai Dominik nyilatkozott az M4 Sport kamerája előtt.
Szalai Ádám is kivette a részét az első gólból (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Szalai Ádám is kivette a részét az első gólból (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

„Kis szerencsével sikerült belőni a helyzetemet, de ez nem számít – kezdte Pátkai Máté. Az egész csapat az életéért küzdött, a szemünk előtt lebeg egy cél, ezért megyünk előre. Amikor pályára lépek, mindent megteszek, hogy az országért küzdjek. Nem kellene, hogy rólam szóljon ez az este, a kapustól a csatárig, a cseréktől az egész kispadon át mindenki együtt élt a mérkőzéssel, nem lehetett más a vége, csak győzelem. A szív diadala volt. Hiába járunk az idény végén, látszott a csapaton, hogy az álmainkért küzdünk.”

A középpályás arról is beszélt, hogy nagyszerűen sikerült semlegesíteni az ellenfél erősségeit.

„Meg kellett akadályoznunk azokat a helyzeteket, hogy a walesiek lerohanjanak minket és hogy lendületbe kerüljenek. Nem is igazán fordult elő, hogy lekontráztak volna bennünket.”

„Nagyon jól néz ki a tabella, nagyon jó helyzetben vagyunk, de még nem dőlt el semmi. A hazai meccseket meg kell nyerni, s idegenben szükség van még egy bravúrra” – tette hozzá a győztes gól szerzője.

Korhut Mihály, a válogatott balhátvédje szintén elégedetten nyilatkozott.

„Jobban játszottunk, mint Azerbajdzsánban, ezúttal jól ment az egész csapatnak. Megérdemelten nyertünk, Walesnek talán csak egy nagy helyzete adódott. A horvátok elleni győzelem nagy lökést adott, az azeriek elleni egy újabbat, így ezen az estén nagy önbizalommal mentünk ki a pályára. Mindent megtettünk azért, hogy nyerjünk, lehetett volna nagyobb különbségű a győzelmünk is” – mondta a Görögországban légióskodó Korhut.

A győztes gólunkat kibrusztoló Szalai Ádám a magas színvonalú védekezést emelte ki.

„A vége nagyon nehéz volt. Mind a két csapaton látszódott, hogy a szezon utolsó mérkőzését vívja, de jól járattuk a labdát. Hihetetlenül boldog vagyok, félelmetesen védekeztünk, elöl pedig mindig találunk egy gólt” – mondta egy félmosollyal a szája szegletében Szalai, majd kitért a mieink találatára.

„Ehhez értek: harcolok, brusztolok a középhátvédekkel, próbálok minél több belső védőt magamra húzni, hogy a társaknak több helye legyen. Hosszú és nehéz, de nagyon jó volt az együtt töltött két hét. Kilenc pontunk van, nagyon jó kiinduló helyzetben vagyunk.”

„Reménykedtem benne, hogy a lövésem bemegy, de sajnos nem ment. Öt centi ha hiányzott… – kezdte Szoboszlai Dominik. Azerbajdzsánban nem úgy ment a játék, ahogy elvártam magamtól, de most úgy mentem ki, hogy megmutatom, tényleg jó játékos vagyok. Mi sem gondoltunk arra, hogy négy mérkőzés után kilenc pontunk lesz, de azért dolgozunk, hogy itthon játszhassunk az Európa-bajnokságon.”

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítják: SOMOGYI ZSOLT (riport), BACSKAI JÁNOS (percről percre), KONCZ GYÖRGY, SZABÓ MIKLÓS, TÖRÖK ATTILA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó), PÓR KÁROLY, NAGY-PÁL TAMÁS, PUSZTAI VIOLA (videó), MURÁNYI DOMONKOS (nyilatkozatok)

EB 2020, SELEJTEZŐ
E-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Magyarország–Wales 1–0 (0–0)
Budapest,
Groupama Aréna. Vezette: Jug (szlovén)
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Baráth, Orbán, Korhut – Pátkai, Nagy Á. – Dzsudzsák (Kleinheisler, 70.), Szoboszlai (Bese, 83.), Holender (Varga R., 59.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Wales: Hennessey – Gunter, A. Williams, J. Lawrence, B. Davies – Allen, Ampadu (M. Smith, 84.) – T. Lawrence (Vokes, 79.), Brooks (H. Wilson, 73.), D. James – Bale. Szövetségi kapitány: Ryan Giggs
Gólszerző: Pátkai (80.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Azerbajdzsán–Szlovákia 1–5 (Seydayev 29., ill. Lobotka 8., Kucka 27., Hamsík 30., 57., Hancko 85.)

Szabadnapos: Horvátország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 4 3 1 6– 4 +2 9
2. Szlovákia 3 2 1 7– 2 +5 6
3. Horvátország 3 2 1 5– 4 +1 6
4. Wales 3 1 2 2– 3 –1 3
5. Azerbajdzsán 3 3 3–10 –7 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik