Eb 2020: Fel kell ébrednünk – Modric kiakadt a vereség után

POLGÁR LÁSZLÓ (Varasd)POLGÁR LÁSZLÓ (Varasd)
2019.03.24. 21:25
null
Luka Modric szerint a horvátoknak fel kell ébredniük (Fotó: Tumbász Hédi)
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2–1-re legyőzte Horvátországot a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében. A magyarok bravúros győzelme horvát oldalon is nagy visszhangot váltott ki – aligha véletlenül.

 

A Vecernji list internetes oldalán Luka Modric, a horvátok aranylabdás csapatkapitánya szinte „Szalai módra” fakadt ki.

„Tényleg fel kell ébrednünk – így a 33 esztendős csapatkapitány. – Az első figyelmeztetést már megkaptuk. Roppantmód észnél kell lennünk, különben nagy problémáink lehetnek, ha így folytatjuk. Ha esetleg nem jutnánk ki az Európa-bajnokságra, nos, az katasztrófa lenne mindannyiunk számára. A problémákat nem most fogjuk megbeszélni, nincs rá idő, de biztos, hogy át fogjuk rágni magunkat rajtuk a későbbiekben.”

„Ez volt a sorozat kezdete, és van még számos találkozónk hátra – kezdte Dejan Lovren, a horvátok belső védője. – Ugyanakkor fel kell ébrednünk, és a következő meccseken már valós tudásunknak megfelelően kell futballoznunk.”

Horvátország gyakorlatilag hozta szokásos formáját akkor, amikor vezetéshez jut, hiszen azt követően igyekszik lehozni azzal a minimális előnnyel a találkozót.

„A vb-második drámai mérkőzésen kapott ki Budapesten. A magyarok hatalmas fordítással arattak történelmi győzelmet a horvátok felett” – ezzel a címmel nyitott a Sportske novosti internetes portálja, majd Zlatko Dalic szövetségi kapitány szavait idézte.

„Először is gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez – kezdte Dalic. – A gólunk után gyakorlatilag ritmust veszítettünk, a hazai egyenlítés után pedig képtelenek voltunk felpörögni. Josip Brekalo beállásáig nem vállaltunk fel egy egy elleni párharcokat, de onnan már késő volt. Ismét egy rögzített helyzet utáni szituáció büntetett. Egyáltalán nem voltunk kreatívak, drámát persze fölösleges rendezni, de nem voltunk kellően harcosak, agresszívak. Tartom, ellenünk mindenki kétszáz százalékkal veszi fel a küzdelmet, mert mi vagyunk a vébémásodikok.”

„Horvátország elszenvedte első vereségét Magyarországon, így számunkra ez a csoport mégsem lesz olyan egyszerűtalálhatjuk a gol.hr címlapján. Amely ezzel folytatja: a magyarok a futballban nem annyira fanatikusak, mint a horvátok, de az aktuális vb-második elleni győzelem sokat jelenthet Magyarország válogatottjának.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
E-CSOPORT

MAGYARORSZÁG–Horvátország 2–1 (Szalai 34., Pátkai 76., ill. Rebic 13.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szlovákia 2 1 1 2–1 +1 3
2. Wales 1 1 1–0 +1 3
3. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1 3
4. Horvátország 2 1 1 3–3 0 3
5. Azerbajdzsán 1 1 1–2 –1 0

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek