Eb 2020: elképesztő öngól, nagy csatában győzött Wales

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.09.06. 22:43
null
Gareth Bale (jobbra) kulcsember volt (Fotó: AFP)
Wales labdarúgó-válogatottja hazai pályán a vártnál nagyobb küzdelemben 2–1-re legyőzte a pont nélküli Azerbajdzsánt a két ország péntek esti Eb-selejtezőjén, így közelebb férkőzött a továbbjutást jelentő helyekhez a mieinket is felvonultató E-csoportban.

A walesiek győzelmi kényszerben, esélyesként fogadták az azeri válogatottat a Cardiff City stadionjában, ám hiába vetette magát nagy kedvvel a küzdelembe Gareth Bale, még helyzetek kialakítása sem sikerült – ám ezen az estén végül is nem kellett gólhelyzet a vezetés megszerzéséhez.

A 26. percben Bale próbálkozott lövéssel mintegy 23 méterről, középről, a labdát blokkolták, az felpörgött a magasba, majd a tétován helyezkedni próbáló Pavlo Pasayev fejére, vállára hullott – onnan pedig a kifutó Agayev kapus mellett a hálóba pattogott… (1–0)

PASAYEV ÖNGÓLJA

A folytatásban is a walesiek irányították a játékot, de a kapu előtt továbbra sem találták fel magukat, és az 59. percben bajba is kerültek: Neil Taylor ellenfélhez passzolt az azeri térfél közepe táján, a vendégek villámgyorsan kontráztak, és bár Hennessey kapus kivédte Mahir Emreli első lövését, a támadó a kipattanót már bepofozta (1–1).

EMRELI EGYENLÍT

Wales nagyobb fokozatba kapcsolt, és a hajrában egy újabb felperdülő labda nyomán bebrusztolta a győztes gólt: a 84. percben Joe Allen lövése járt az „égben” egy azeri blokk után, a lehulló labdát Bale kapura fejelte, és Medvedev már csak a gólvonalon túlról tudta a mezőnybe ollózni (2–1).

BALE GYŐZTES GÓLJA

A végjátékban az azeriek szorongattak, szinte a lefújásig rémületben tartották a házigazdákat, azonban másodszor már nem sikerült egyenlíteniük. Wales hatpontos, versenyben van a továbbjutásért a rendkívül kiegyenlített csoportban.

EB-SELEJTEZŐK
E-CSOPORT
Wales–Azerbajdzsán 2–1 (Pasayev 26. – öngól, Bale 84., ill. Emreli 58.)

A csoport másik pénteki mérkőzésén
Szlovákia–Horvátország 0–4
(Vlasic 45., Perisic 47., Petkovic 72, Lovren 89.)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 4 3 1 9– 4 +5 9
2. MAGYARORSZÁG 4 3 1 6– 4 +2 9
3. Szlovákia 4 2 2 7– 6 +1 6
4. Wales 4 2 2 4– 4 0 6
5. Azerbajdzsán 4 4 4–12 –8 0
Az Eb-selejtezőben azonos pontszám esetén jelenleg a gólkülönbség szerint rangsorolunk, a végelszámolásnál azonban az egymás elleni eredmény dönt.

KÖVETKEZIK (szeptember 9., hétfő)
20.45: MAGYARORSZÁG–Szlovákia (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.00:
Azerbajdzsán–Horvátország (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik