Eb 2020: elhalaszthatják a román–izlandi pótselejtezőt – sajtóhír

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2020.03.12. 10:28
null
Elképzelhető, hogy a román válogatott nem lép pályára márciusban (Fotó: AFP)
Román sajtóhírek szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a válogatott mérkőzések, így a március végi Európa-bajnoki pótselejtezők és U21-es Eb-selejtezők elhalasztására készül a koronavírus-járvány miatt, és ezt már jelezte is tagszövetségeinek. A Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap szerint a hivatalos bejelentés két-három nap múlva várható.

 

A román szövetség (FRF) aggódva várja a március 26-ára kitűzött Izland–Románia Eb-pótselejtezőt, miután kiderült, hogy az országba lépéskor kötelező kéthetes karantén miatt nem számíthat az olasz és francia bajnokságokban szereplő játékosaira. A legnagyobb veszteségnek a Lyon 67-szeres válogatott kapusa, Ciprian Tatarusanu számít, rajta kívül a külföldön játszók előzetes keretében megnevezett Ionut Radu (kapus, Parma), Romario Benzar (jobbhátvéd, Perugia), Vasile Mogos (jobbhátvéd, Cremonese) és Vlad Chiriches (középhátvéd, Sassuolo) sem utazhat haza a nemzeti együttes felkészülésére. Az izlandiak olaszországi légiósai – Emil Hallfredsson (Padova) és Birkir Bjarnason (Brescia), mindkettő középpályás – ezzel szemben már otthon vannak, és a mérkőzésig kitöltik a kötelező kéthetes karantént.

Razvan Burleanu, a FRF elnöke azzal a lehetőséggel is számol, hogy nem engedi el Izlandra a román válogatottat. „A játékosok biztonsága és egészsége a legfontosabb, ezért nem is hozzuk az országba a fertőzött országokban élő futballistákat. A legkisebb kockázat esetén a csapat nem utazik el Izlandra” – nyilatkozta Burleanu szerda este a Digi Sport televíziónak. Az elnök szerint korai még a mérkőzés elhalasztásáról beszélni, de aggodalmait már jelezte az UEFA-nak, amellyel állandó kapcsolatban áll.

Mindeközben bosnyák sajtóhírek szerint a helyi szövetség az Észak-Írország elleni Eb-pótselejtező halasztását kérte az UEFA-tól.

EB 2020
A PÓTSELEJTEZŐ PÁROSÍTÁSA

D-LIGA
ELŐDÖNTŐ, MÁRCIUS 26., CSÜTÖRTÖK
18.00:
Grúzia–Fehéroroszország
20.45: Észak-Macedónia–Koszovó
DÖNTŐ, MÁRCIUS 31., KEDD
18.00: Grúzia/Fehéroroszország–Észak-Macedónia/Koszovó

C-LIGA
18.00:
Norvégia–Szerbia
20.45: Skócia–Izrael
DÖNTŐ, MÁRCIUS 31., KEDD
18.00: Norvégia–Skócia/Izrael vagy 20.45: Szerbia–Skócia/Izrael

B-LIGA
20.45: Bosznia-Hercegovina–Észak-Írország
20.45: Szlovákia–Írország
DÖNTŐ, MÁRCIUS 31., KEDD
20.45:
Bosznia-Hercegovina/Észak-Írország–Szlovákia/Írország

A-LIGA:
20.45: Izland–Románia
20.45: Bulgária–Magyarország
DÖNTŐ, MÁRCIUS 31., KEDD
20.45:
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik