Eb 2020, F-csoport: egygólos vereséggel kezdtek a románok a svédek ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.23. 19:54
null
Vereséggel kezdett a román válogatott (Fotó: AFP)
A 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének első fordulójában a svédek hazai pályán 2–1-re megverték a román válogatottat, míg Málta szintén 2–1-es győzelmet aratott Feröer ellen az F-csoportban.

A svédek a 33. percben Robin Quaison góljával szerezték meg a vezetést a románok ellen. A Mainz támadója egy egyéni hibát követően volt eredményes (1–0). Hét perccel később meg is duplázták a hazaiak az előnyüket, Viktor Claesson a lepattanó labdát találta el tökéletesen, és a tizenhatoson belülről a jobb alsó sarokba lőtt (2–0).

A második félidőben a románok erőfeszítései eredményesnek bizonyultak, szűk negyedóra eltelte után Claudiu Keserü gyönyörű összjátékot követően fejelt a svédek kapujába (2–1). A hármas sípszóig hiába voltak lehetőségek mind a két oldalon, az eredmény nem változott, így a román válogatott vereséggel kezdte meg az Eb-selejtezőt.

A csoport 18 órakor kezdődő, másik mérkőzésén Málta hazai pályán Kyrian Nwoko és Steve Borg góljaival 2–1-s sikert aratott Feröer ellen. A máltaiak dolgát nehezítette, hogy a 62. perctől kezdve emberhátrányban kellett futballozniuk, de így is sikerült megnyerniük a mérkőzést. Igaz, a 98. percben Jákup Thomsen találatával szépíteni tudtak a feröeriek. Málta 2006. október 11. után nyert először tétmeccsen hazai pályán, akkor a magyar válogatottat győzte le.

A csoport mai utolsó összecsapása, a Spanyolország–Norvégia mérkőzés szöveges tudósítását élőben olvashatják oldalunkon.

F-CSOPORT
Svédország–Románia 2–1 (Quaison 33., Claesson 40., ill., Keserü 58.)
Málta–Feröer 2–1 (Nwoko 13., Borg 77. – 11-esből, ill. Thomsen 98.)

KÉSŐBB
Spanyolország–Norvégia 2–1 (Rodrigo 16., Sergio Ramos 71. – 11-esből, ill. J. King 65. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik