Wales későn ébredt, Horvátország egy góllal nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.08. 14:45
null
A horvátok egy góllal legyőzték a walesieket (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozat E-csoportjának harmadik fordulójában Horvátország hazai pályán 2–1-re legyőzte Walest.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
E-CSOPORT

Horvátország–Wales 2–1 (J. Lawrence 17. – öngól, Perisic 48., ill. Brooks 77.)

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A világbajnoki ezüstérmes Horvátországnak a magyar válogatott elleni vereség után javítania kellett, míg Wales a Szlovákia elleni hazai pályán megszerzett három ponttal készült az eszéki találkozóra.

A nagyjából 30 fokos meleg kissé rányomta bélyegét a teljes első félidőre: a horvátok többet birtokolták a labdát, helyzetekig csak elvétve tudtak eljutni. A mérkőzés elején két veszélytelen Ivan Perisic-lövést jegyezhettünk fel, míg a másik oldalon Dominik Livakovicnak védenie is kellett: Gareth Bale óriási bedobása után Harry Wilson gyenge lövését hárította.

A másik kapuban Wayne Hennesseynek nem volt sok feladata (az első félidőben a horvátoknak egyetlen kaput eltaláló lövésük sem volt), mégis neki kellett kihalásznia a hálóból a labdát: a 17. percben Luka Modric indítása után Perisic adta középre a labdát, amely a menteni igyekvő James Lawrence lábáról a saját kapujába pattant. 1–0

Az első félidő hajrájában kicsit felpörgött az addig álmoskásan játszó Wales, amely előtt egyenlítési lehetőség is adódott, ám Will Vaulks lövése után Livakovic védett. A fordulás után nekiesett ellenfelének a vb-ezüstérmes: Josip Brekalo kísérlete után Hennessey védett, majd Mateo Kovacic lövése után a kapuban kötött ki a labda, a kapust a kilátásban zavaró és lesen helyezkedő Andrej Kramaric miatt azonban érvénytelenítették a találatot.

Két perccel később viszont már érvényes gólt szerzett a házigazda: a 48. percben többször labdát veszítettek a walesiek, majd hiába nyílt rá többször is esélyük, nem tudtak felszabadítani, így komikus jelenetsor végén Ivan Perisic helyezett a kapuba. 2–0

A folytatásban visszább vettek a csapatok, a hajrára azonban ismét felpörgött az iram. Livakovicot Bale többször is tesztelte, a horvát kapuson azonban nem tudott kifogni. A 77. percben aztán mégis megszületett a szépítő gól, a csereként beálló David Brooks lövése nyomán Domagoj Vida fején irányt változtatott a labda, amely védhetetlenül csapódott a kapuba. 2–1

A hajrában Chris Mepham és Harry Wilson is fejjel veszélyeztetett, míg a horvátok több veszélyes kontrát is vezettek, de újabb gól már nem született, így Zlatko Dalic csapata második hazai mérkőzését is 2–1-re nyerte meg a selejtezősorozatban.

KÉSŐBB
Azerbajdzsán–MAGYARORSZÁG 1–3

Június 11., kedd
18.00: Azerbajdzsán–Szlovákia (Tv:Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45: MAGYARORSZÁG–Wales (Tv:M4 Sport) – élőben az NSO-n!

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 3 2 1 5–4 +1 6
Horvátország 3 2 1 5–4 +1 6
3. Szlovákia 2 1 1 2–1 +1 3
4. Wales 2 1 1 2–2 0
3
5. Azerbajdzsán 2 2 2–5 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik