Eb 2020: Dicsőséges éjszaka; Ramsey kilőtte Walest az Eb-re – sajtóvisszhang

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.11.20. 14:06
null
A walesi válogatott öröme: a mieink legyőzésével vált biztossá az Eb-részvétel (Fotó: Török Attila)
Nemcsak a walesi, hanem az egész brit sajtó címlapon számolt be a kedd esti Wales–Magyarország (2–0) Európa-bajnoki selejtezőről, amelyen aratott győzelmükkel Gareth Bale-ék kijutottak a kontinenstornára.

 

WALES

WalesOlnine
„Igen, valóban megtörtént. A dicsőséges éjszakán Ryan Giggs csapata megadta a lehetőséget a walesieknek, hogy örömmámorban törjenek ki. A nyáron, a magyaroktól és a horvátoktól elszenvedett vereség után úgy nézett ki Gareth Bale-ék helyzete, mint egy soha véget nem érő hegymászás, ám Giggset nem vetették vissza ezek a kudarcok, és folytatta az utat, amit megkezdett. A játékosok végül meglátták a csúcsot, de ami még fontosabb, el is érték azt. Giggs erre az eredményére büszkébb lehet, mint a Manchester Unitedben játékosként elért sikereire.”

Daily Post
„Aaron Ramsey duplája biztossá tette Wales szereplését az Európa-bajnokságon. A magyarok védelméből kulcsemberek hiányoztak, ami már a mérkőzés előtt aggodalmat jelentett a vendégek számára. Ennek ellenére magabiztosan kezdett a magyar válogatott, birtokolták a labdát, valamint Dzsudzsák Balázs már 45 másodperc után kapura lövéssel próbálkozott. A későbbiekben azonban Wales átvette az irányítást, és könnyedén nyerte meg a mérkőzést 2–0-ra.”

ANGLIA

BBC Sport
„Wales jövő nyáron egymás után másodszor lesz ott az Európa-bajnokságon, azután, hogy 2016-ban, egyetlen vb-szereplése után 58 évvel először kijutott a kontinenstornára. A mérkőzésen az első félidőben a magyaroknak egyetlen veszélyes pillanata volt, ám a második játékrészben nem jelentettek kockázatot a hazaiak számára.”

Sky Sports
„Aaron Ramsey és Gareth Bale a kulcsfontosságú mérkőzésen játszott topszinten. Ramsey kétszer is betalált, ezzel pedig kvalifikálta országát a 2020-as Európa-bajnokságra. A budapesti 1–0-s vereséget követően csekély esély mutatkozott az egyenes ágon való kijutásra, de az ötmeccses győzelmi sorozat után sikerült elérnie az Eb-részvételt Wales-nek.”

The Guardian
„Ryan Giggs csapata az elejétől a végéig jobbnak bizonyult a magyar válogatottnál, amivel megszerezték a kijutást érő második helyet. Ezzel sorozatban második alkalommal kvalifikálták magukat az Európa-bajnokságra.”

Telegraph
„Gareth Bale biztosította, Aaron Ramsey szállította a győzelmet. Wales két legjobbja megmutatta, hogy ők határozzák meg nemzeti csapatuk sorsát. Ramsey ragyogása tovább növeli a walesi elvárásokat az együttessel szemben a jövő nyári Eb-n.”

ÍRORSZÁG

Irish Times
„Aaron Ramsey kilőtte a walesieket az Európa-bajnokságra. A magyarok sérülésektől és eltiltásoktól tizedelve érkeztek meg Cadriffba, ami rengeteg lehetőséget biztosított a válogatottba sérülései után visszatérő középpályásnak, aki 2018 szeptembere óta először talált be az ellenfél kapujába a nemzeti csapatban.”

SKÓCIA

The National
„Wales kényelmesen nyerte meg a magyar válogatott elleni mérkőzést, amivel egymás után másodszor lehet ott az Európa-bajnokságon.”

EB 2020, SELEJTEZŐ
E-CSOPORT, 10. FORDULÓ
WALES–MAGYARORSZÁG 2–0 (1–0)
Cardiff, Cardiff City Stadion, 31 762 néző. Vezette: Hategan (román)
Wales: Hennessey – C. Roberts, Lockyer, Mepham, B. Davies – Morrell (Ampadou, 50.), Allen – Bale (H. Wilson, 88.), Ramsey, D. James – K. Moore. Szövetségi kapitány: Ryan Giggs
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Baráth, Lang, Nagy Zs. – Nagy Á. (Kovács I., 60.), Pátkai – Dzsudzsák (Varga R., 72.), Szoboszlai D., Sallai R. (Holender, 83.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Ramsey (15., 47.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Szlovákia–Azerbajdzsán 2–0 (Bozeník 19., Hamsík 86.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Horvátország 8 5 2 1 17–7 +10 17
2. Wales 8 4 2 2 10–6 +4 14
3. Szlovákia* 8 4 1 3 13–11 +2 13
4. MAGYARORSZÁG* 8 4 4 8–11 –3 12
5. Azerbajdzsán 8 1 7 5–18 –13 1

Félkövér: kijutott az Eb-re.
*: bejutott a Nemzetek Ligája playoffjába.
Dőlt: kiesett, s az NL-en keresztül sem juthat ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik