Eb 2020, C-csoport: a hollandok és a németek is győztek idegenben

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.09.09. 22:45
null
Halstenberg bombagóljával szereztek vezetést a németek Észak-Írországban (Fotó: AFP)
Németország és Hollandia is három pontot szerzett az Eb-selejtezők C-csoportjában – előbbi Észak-Írországban győzött 2–0-ra, utóbbi az észtek otthonában nyert könnyedén 4–0-ra.

A holland válogatott jó hangulatban utazott Észtországba, miután néhány napja idegenben 4–2-re legyőzte Németországot. A vendégek természetesen sokkal esélyesebbek voltak ellenfelüknél, és nem is kellett sokat várniuk az első gólra – a 17. percben Daley Blind tette középre a labdát, amelyre Ryan Babel érkezett, és egy érintés elég volt neki ahhoz, hogy gólt lőjön (0–1).

A második félidő elején ismét a Galatasaray csatára volt eredményes. Ezúttal a jobb oldalról érkezett beadás Babel fejére, ő pedig 5 méterről nem hibázott, higgadtan bólintott a bal alsó sarokba (0–2).

A második gólnál még csak előkészítőként tevékenykedett Memphis Depay, a harmadik gólt azonban már ő maga szerezte. De Ligt találta meg hosszú labdával, amelyet remekül kezelt le, majd nagyszerűen helyezett a jobb alsóba (0–3).

Hollandia még ezután sem állt le, a 87. percben ismét eredményes volt – Depay ívelt középre szabadrúgásból, Georginio Wijnaldum támadta a labdát, és fejelt a kapu közepébe (0–4). Ez volt a kegyelemdöfés, Ronald Koeman csapata folytatta jó sorozatát, és kiütötte Észtországot.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Németország az eddig százszázalékos Észak-Írország otthonába látogatott, ahol nem számíthatott könnyű feladatra. Az első félidőben nem is sikerült előnyhöz jutnia a németeknek, ám a második félidő harmadik percében káprázatos góllal vezetést szerzett Joachim Löw együttese – szép támadás után Julian Brandt a túlsó oldalon feltűnő Marcel Halstenberghez ívelt jobbról, a Leipzig balhátvédje pedig kapásból bődületesen kilőtte a bal felső sarkot (0–1).

Egészen a mérkőzés végéig maradt az egygólos német előny, a 93. percben aztán a vendégek feltették az i-re a pontot. Gyors akció végén Serge Gnabry volt eredményes, éles szögből a kapuba lőve a labdát (0–2).

Németország ezzel megszerezte a három pontot, Észak-Írország pedig elvesztette veretlenségét, de így is továbbjutó helyen áll – igaz, egy meccsel többet játszott, mint Hollandia.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

EB-SELEJTEZŐK
C-CSOPORT
Észtország–Hollandia 0–4
(Babel 17., 48., Depay 76., Wijnaldum 87.)
Észak-Írország–Németország 0–2 (Halstenberg 48., Gnabry 93.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 5 4 1 17–6 +11 12
2. Észak-Írország 5 4 1 7–4 +3 12
3. Hollandia 4 3 1 14–5 +9 9
4. Fehéroroszország 5 1 4 3–10 –7 3
5. Észtország 5 5 2–18 –16 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik