Dani Olmo (jobbra) az Európa-ligában is alapembere volt a nyolcaddöntőig jutó Dinamo Zagrebnek (Fotó: AFP)

 

Dani Olmo honosításának feltételeiről Zlatko Dalic szövetségi kapitány állítólag már érdeklődött is Kolinda Grabar-Kitarovic horvát elnökasszonynál.

„Kiindulva a képességeiből, nagy tehetséget veszítenénk el, ezért készen állok neki megadni a lehetőséget. Egyszer már elkövettük azt a hibát, hogy Zlatan Ibrahimovicot nem honosítottuk (a svéd legenda édesanyja horvát – a szerk.), Dani Olmo esetében nem szeretnénk hasonló sorsra jutni” – idézi Dalicot a madridi sportnapilap.

A szélsőként és támadó középpályásként is bevethető spanyol futballista 2007 és 2014 között a Barcelona akadémiáján nevelkedett, majd a Dinamo Zagrebhez került, melynek első csapatában 2015 februárjában mutatkozott be. Azóta a Transfermarkt adatbázisa szerint 63 horvát bajnoki mérkőzésen 12 gólt szerzett és 14 gólpasszt adott.

Dani Olmo honosítását bonyolíthatja, hogy tétmeccsen korábban szerepelt a spanyol U17-es válogatottban – miközben a horvát állampolgárságot még nem kapta meg –, míg idén márciusban Luis de la Fuente szövetségi edző meghívta az U21-es nemzeti csapatba, amelyben a Románia (1–0) és az Ausztria (3–0) elleni felkészülési mérkőzésen is pályára lépett.