Két góllal nyert Wales, Bale és Ramsey is pályára lépett

Vágólapra másolva!
2019.11.16. 17:50
null
Moore góljával szerezte meg a vezetést Wales (Fotó: facebook.com/FAWales)
A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezős csoportjában Wales megérdemelten győzött 2–0-ra Azerbajdzsánban.

EB-SELEJTEZŐK
9. FORDULÓ
E-CSOPORT

Azerbajdzsán–Wales 0–2 (K. Moore 10., H. Wilson 34.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Tíz perc.

Nagyjából eddig éltek az azeri remények, a magyar válogatott csoportjában rendezett meccsen ugyanis Wales már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést, a fölénye pedig hamar vezetést eredményezett.

Bár Joseff Morrel bal felső sarokra tartó lövését Emil Balayev bravúrral védte, a szöglet után a hosszú saroknál érkező Kieffer Moore elnyomta védőjét, és közelről a hálóba fejelt. A hazaiak persze nem adták fel, a csapatkapitányi karszalagot viselő Gara Garayev átlövése nem sokkal kerülte el a bal felső sarkot, majd egy perccel később Wayne Hennessey védte Araz Abdullayev kísérletét.

A másik kapunál viszont kollégája tehetetlen volt, így a szigetországiak megnyugtató előnybe kerültek: Daniel James gyönyörű lövése után a lécről kipattanó labdát Harry Wilson fejelte az üres kapuba. Más kérdés, hogyha a 40. percben Tom Lockyer kezezése után tizenegyest ítél a játékvezető, a pontszerzés reménye felcsillanhatott volna a hazaiak előtt – ám a síp néma maradt.

A fordulás után aztán éppen a kezező védő fejelt az azeri kapuba, ám csapattársa, Ethan Ampadu a szögletnél meglökte a hazaiak kapusát, így középkezdés helyett szabadrúgás következett.

A vendégek győzelme így sem forgott veszélyben, érezte ezt Ryan Giggs szövetségi kapitány is, aki a kezdőcsapatban helyet kapó Gareth Bale-t és Daniel Jamest is lecserélte (Bale-t a Juve középpályása, Aaron Ramsey váltotta, akinek ez volt az első meccse az Eb-selejtezősorozatban): mindketten egy sárga lapnyira voltak az eltiltástól, így viszont a Real Madrid és a Manchester United ásza is pályára léphet kedden Magyarország ellen – a tét az Eb-részvétel lesz! 0–2

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

KÉSŐBB
Horvátország–Szlovákia 31 (Vlasic 56., Petkovic 60., Perisic 74., ill. Bozeník 32.)

10. forduló, november 19., kedd
20.45: Wales–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45:
Szlovákia–Azerbajdzsánélőben az NSO-n!


AZ ÁLLÁS
1. Horvátország 8 5 2 1 17–7 +10 17
2. MAGYARORSZÁG 7 4 3 8–9 –1 12
3. Wales 7 3 2 2 8–6 +2 11
4. Szlovákia 7 3 1 3 11–11 0 10
5. Azerbajdzsán 7 1 6 5–16 –11 1

A válogatottak kijutási esélyeit a tabelláinkban háromféleképpen jelöltük.
Félkövér:
már kijutott az Eb-re.
*: bejutott a Nemzetek Ligája playoffjába.
Dőlt: kiesett, s az NL-en keresztül sem juthat ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik