Eb 2020: az UEFA várja önkéntesek jelentkezését a rendezői csapatba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.18. 16:29
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) várja elkötelezett önkéntesek jelentkezését a 2020-as Európa-bajnokság budapesti helyszínére. Az önkéntesprogramról és a jelentkezés feltételeiről a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) részletes tájékoztatást nyújt az euro2020.mlsz.hu/onkentes oldalon.      

A rendhagyó lebonyolításnak köszönhetően – 12 rendező város Európa-szerte – az UEFA célja egy színvonalas és minőségi Önkéntes Program megvalósítása az összes helyszínen – írja bevezetőjében az MLSZ. – A kiválasztott önkéntesek a rendezés és szervezés teljes folyamatába bepillantást nyerhetnek, hiszen a legkülönbözőbb feladatkörökben segíthetik a szervező csapat munkáját: többek között ilyen az akkreditáció, ceremónia, transzport, média, versenyrendezés, és a nézői szolgáltatások is...

Az UEFA célja, hogy Európa lakosaival közösen egy örökké tartó emléket teremtsen a rendező városok lakóinak, és az UEFA azt szeretné, ha a jelentkező önkénteseknek felejthetetlen élményben lenne részük, amely reményeik szerint meghozza a kedvet az önkéntességhez, s így a továbbiakban még többen vesznek majd részt futballesemények kisegítésében.

Azáltal, hogy az Európa-bajnokságot 12 városban (Amszterdam, Baki, Bilbao, Budapest, Bukarest, Dublin, Glasgow, Koppenhága, London, München, Róma, Szentpétervár) rendezik, az UEFA az eddigi legsokszínűbb Önkéntes Programját szervezi meg, ezzel rendkívüli lehetőséget biztosítva több ezer önkéntesnek.

Az Önkéntes Programért a helyszíni rendezőbizottságok felelnek, ők végzik a toborzást és kiválasztást, gondoskodnak az eseményt megelőző képzésekről, valamint koordinálják az önkénteseket az esemény teljes időtartama alatt.

Önkéntesek jelentkezését várják a rendezői csapatba (Fotó: MLSZ)
Önkéntesek jelentkezését várják a rendezői csapatba (Fotó: MLSZ)

A jelentkezés feltételei:
♦ 2020. május 1-ig betöltött 18. életév
♦ legalább társalgási szintű angol nyelvtudás
♦ legalább a mérkőzésnapok (2020.06.16, 06.20, 06.24, 06.28.) vállalása.

Az érdeklődők a legfrissebb tudnivalókról az uefa.com, valamint az EURO2020.mlsz.hu/onkentes oldalakon, valamint az UEFA és az MLSZ közösségi oldalain tájékozódhatnak. Kérdés esetén pedig az önkéntesmenedzsment csapatot kereshetik a bud.volunteer@euro2020.comemail címen.

További részletek a jelentkezési folyamatról: https://euro2020.mlsz.hu/onkentes

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik