Eb 2020: az olaszok reménysége elmondta, kiéhez hasonlít a játéka

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.16. 22:17
null
Kedden debütált az olasz felnőttválogatottban a 19 esztendős Sandro Tonali (Fotó: AFP)
Kedden debütált az olasz felnőttválogatottban a 19 esztendős Sandro Tonali, a hazája élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Brescia tehetsége. A fiatal középpályást a jövő nagy reménységének tartják Itáliában, és szerinte is hasonlít a játéka a legnagyobbakéhoz.

 

Olaszország már szombaton kvalifikálta magát a jövő évi Európa-bajnokságra, így kedden tét nélkül lépett pályára a Liechtenstein elleni Eb-selejtezőn. A squadra azzurra így is könnyed, ötgólos sikert aratott idegenben. A 74. percben Roberto Mancini szövetségi kapitány pályára küldte a jövő nagy reménységének tartott Sandro Tonalit. A fiatal középpályást a találkozó után az élményeiről faggatták, valamint megkérdezték, hogy melyik korábbi olasz válogatott sztárhoz hasonlítaná magát a leginkább.

A Rai Sport riportere Daniele De Rossit, Andrea Pirlót és Gennaro Gattusót hozta fel példaként.

Nehéz egyet választani ezek közül a legendák közül. Talán mindannyiuk keveréke lenne a tökéletes. Sok közös van Pirlo és az én játékom között, de sokat küzdök, ütközök a középpályán, ez pedig inkább Gattuso futballjához hasonlít” – mondta Sandro Tonali.

Később persze arra is kitért, hogy milyen volt élete során először magára ölteni a négyszeres világbajnok olaszok mezét.

Csodálatosan éreztem magam, mindenki a nemzeti csapat tagja szeretne lenni. Az első fél percben kicsit el is érzékenyültem. Ekkor tudatosult bennem, hogy tényleg megtörténik. Az egész keret segítőkész az új játékosokkal, ez pedig könnyebbé teszi a bemutatkozást.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik