Eb 2020: a halasztás ellenére nem változik a torna neve – vagy mégis?

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.03.20. 20:00
UEFA EURO 2020 marad a labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos elnevezése annak ellenére, hogy a tornát a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra halasztották el. De aztán lehet, hogy mégsem…

„Bízunk benne, hogy minden helyszín változatlan marad, és a tornát jövőre is az eredeti tervek szerint rendezhetjük meg” – áll az európai szövetség (UEFA) pénteki közleményében.„Bízunk benne, hogy minden helyszín változatlan marad, és a tornát jövőre is az eredeti tervek szerint rendezhetjük meg” – áll az európai szövetség (UEFA) pénteki közleményében.

Majd az UEFA nem sokkal később a Twitter-oldalán az alábbi bejegyzést tette közzé: „Elnézést kérünk a korábbi hibáért, szeretnénk egyértelművé tenni, hogy még nem született döntés a 2021-ben tartandó Európa-bajnokság nevének megváltoztatásáról. A korábbi tweetet tévedésből küldtük ki.”

Így aztán egyelőre mégsem tudni, hogy EURO 2020 vagy EURO 2021 (vagy más) néven fut majd a jövő évi Európa-bajnokság…

UEFA on Twitter

With apologies for the earlier error, to be clear no decision has yet been made on the name of the rearranged EURO to be held in 2021. The earlier tweet was sent by mistake.



A kontinensviadalra idén június 12. és július 12. között került volna sor Budapesten, Londonban, Bakiban, Münchenben, Rómában, Szentpéterváron, Amszterdamban, Bukarestben, Bilbaóban, Dublinban, Glasgow-ban és Koppenhágában. Az UEFA kedden döntött a halasztásról, és azt is meghatározta, hogy jövőre június 11-től július 11-ig rendezi meg a tornát.

Aleksander Ceferin, a szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy a 24 csapatos, 51 mérkőzésből álló Európa-bajnokság elhalasztásának költségei valószínűleg euró-százmilliókban mérhetők majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik