CR-ék két csoportmeccset is játszanak a Puskás Arénában (Fotó: APF)

 

Fernando Santos szövetségi kapitány kerete javarészt Lisszabonban, Cristiano Ronaldo akadémiáján készül a kontinensviadalra, míg Budapesten a Margitszigeten lesz a csapat főhadiszállása.

Csütörtökön jelentették be, hogy a portugál válogatott öt felkészülési mérkőzést játszik az Eb előtt. Az együttes előbb egy katari tornán vesz részt, ott március 27-én a világranglistát vezető Belgiummal, három nappal később a világbajnoki ezüstérmes Horvátországgal találkozik. Ezután május 31-én Ljubljanában Szlovénia vendége lesz, majd június 5-én Madridban a spanyolokkal, június 9-én saját közönsége előtt Máltával játszik barátságos meccset.

A portugálok az F-csoportban a világbajnok franciákkal, valamint a németekkel és egy pótselejtezőről érkező csapattal szerepelnek együtt. Ronaldóék június 20-án Münchenben Németország ellen, június 24-én a Puskás Arénában a franciákkal játszanak. Ha a magyar válogatott sikerrel veszi a két pótselejtezős mérkőzését, akkor ebbe a csoportba kerül, és a portugálokkal játszik először az Eb-n a június 16-i játéknapon.

A június 12-én kezdődő Eb-t 12 ország egy-egy városában rendezik, a Puskás Arénában három csoportmeccs mellett egy nyolcaddöntő lesz.