Bulgária: leendő NL-riválisunk Fehérvárról is hívott be játékost

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.02.19. 13:38
null
Georgi Milanov fehérvári mezben (Fotó: Dömötör Csaba, 2019)
Még a másodosztályból is meghívott játékost a bolgár labdarúgó-válogatottba Georgi Dermendzsiev szövetségi kapitány. A bolgárok február 26-án Fehéroroszországot fogadják Szófiában, ezzel a mérkőzéssel készülnek fel a mieink elleni, egy hónappal későbbi Nemzetek Ligája-playoffcsatára.

Február 26. nem FIFA-játéknap, ezért Georgi Dermendzsiev nem hívott meg játékost a bolgár éllovas Ludogorecből – amely másnap az Internazionale vendégeként vív visszavágót az Európa-ligában –, és ezért került be csupán két légiós: az egyikük Sztefan Velkov (RKC Waalwijk), a másik pedig Georgi Milanov Fehérvárról.

A keret két legtöbbször beválogatott futballistája éppen Milanov és a CSZKA védője, Petar Zanev; mindketten 42-szer léptek pályára a bolgár nemzeti csapatban.

A sok behívott fiatal egyike a 20 éves támadó, Sztaniszlav Ivanov, aki nyolc gólnál és négy gólpassznál jár ebben a bajnoki idényben, s a legjobbakkal készülhet egy labdarúgó a második ligából is, a kapus Daniel Naumov: az U21-es válogatott csapatkapitánya 15 tétmeccsen őrizte a CSZKA 1948 kapuját ebben az idényben, és hétszer nem kapott gólt.

Az Eb-pótselejtezővel egyenértékű Nemzetek Ligája-playoff keretében a mieink március 26-án lépnek pályára Szófiában; aki a bolgár–magyart megnyeri, március 31-én házigazdaként mérkőzhet meg az Izland–Románia meccs győztesével – ott már közvetlenül a nyári Eb-részvétel lesz a tét.

A BOLGÁR KERET
Kapusok:
Georgi Georgiev (Szlavija Szófia), Martin Lukov (Lokomotiv Plovdiv), Daniel Naumov (CSZKA 1948 Szófia)
Védők: Ivan Goranov (Levszki Szófia), Andrea Hrisztov (Szlavija Szófia), Angel Ljaszkov (Botev Vraca), Viktor Popov (Cserno More Várna), Ivan Turicov (CSZKA Szófia), Sztefan Velkov (RKC Waalwijk, Hollandia), Petar Zanev (CSZKA Szófia)
Középpályások: Valentin Antov (CSZKA Szófia), Alekszandr Cvetkov (Beroe Sztara Zagora), Dimitar Iliev (Lokomotiv Plovdiv), Galin Ivanov (Szlavija Szófia), Krisztijan Malinov (CSZKA Szófia), Georgi Milanov (Mol Fehérvár, Magyarország), Todor Nedelev (Botev Plovdiv), Alekszandr Tonev (Botev Plovdiv)
Csatárok: Szpasz Delev (Arda Krdzsali), Iszmail Isza (Cserno More Várna), Sztaniszlav Ivanov (Levszki Szófia), Szvetoszlav Kovacsev (Arda Krdzsali), Martin Mincsev (Cserno More Várna)
Szövetségi kapitány: Georgi Dermendzsiev

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik