Bulgária: a Man. City volt támadója beajánlotta magát Magyarország ellen

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.11.28. 14:40
null
Bozsinov beajánlotta magát Magyarország ellen (Fotó: Twitter)
Beajánlotta magát a Magyarország ellen készülő Európa-bajnoki pótselejtezőre Valeri Bozsinov, a Botev Vraca 33 esztendős támadója. A húszas évei elején a Juventust és a Manchester Cityt is megjárt csatár 2015 óta nem szerepelt a bolgár válogatottban, de amondó „24. számú választásként” is tudna segíteni a nemzeti csapaton.

Bozsinov korábban 43 alkalommal szerepelt a válogatottban és hat gólt ért el, köztük a magyar–bolgár párharc eddigi utolsó találatát, a 2012-es győri felkészülési mérkőzésen (1–1, a magyar gól szerzője: Szalai Ádám).

A rutinos támadó nincs élete formájában, idén nyáron igazolt a Levszki Szófiától a Botev Vracához, az új idényben eddig hat mérkőzésen 277 percet töltött a pályán és sem gólt, sem gólpasszt nem tudott összehozni a liga 13., azaz utolsó előtti helyén szerénykedő csapatban. Ennek ellenére amondó, Georgi Dermendzsiev szövetségi kapitánynak meghívót kellene küldenie számára a Magyarország elleni, jövő márciusi pótselejtezőre.

Ha csak a 24. számú választás is lennék, akkor is képes lennék a jelenlétemmel segíteni a csapatnak” – idézi Bozsinovot Metodi Sumanovbolgár szakújságíró.

Bozsinov 2004-ben debütált a bulgáriai nemzeti csapatban, legutóbb 2015 márciusában ölthette magára a címeres mezt, csereként 17 percet játszott Olaszország ellen az Európa-bajnoki selejtezőben – csapata 2–2-es bravúrdöntetlent ért el hazai pályán. A legutóbbi gólja a már említett, győri találat a válogatottban.



NEMZETEK LIGÁJA, PLAYOFF
A-LIGA
2020. március 26.

20.45: Izland–Románia
20.45: Bulgária–Magyarország
Március 31.
20.45:
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik