Kubica és Webber képletesen fut versenyt a Ferrariért, de akár csapattársak is lehetnek a Reanult-nál (Fotó: Action Images)
Kubica és Webber képletesen fut versenyt a Ferrariért, de még csapattársak is lehetnek a Reanult-nál (Fotó: Action Images)

Eddig elsősorban Robert Kubica került szóba, a Renault-val kiváló teljesítményt nyújtó lengyelhez azonban foggal-körömmel ragaszkodik a Renault. A hírek szerint Kubicának csak bizonyos teljesítménybeli/eredményességi feltételek teljesülése esetén kötelező kitöltenie 2011 végéig szóló megállapodását a Renault-nál, egyébként mehetne a Scuderiához, amely szívesen látná. A legutóbbi két versenyen aztán Mark Webber került a középpontba, s mivel az ausztrálnak az idény végén lejár a szerződése, azonnal szóba hozták a Ferrarival.

 
 
Ki lesz 2010-ben a Formula-1 világbajnoka?
Összes szavazat:20270
Szavazás kezdete: 2010. 02. 09
A szavazást lezárták.
Fernando Alonso - 47%
Sebastian Vettel - 20%
Lewis Hamilton - 18%
Jenson Button - 6%
más versenyző - 4%
Mark Webber - 3%
 

Kubicához hasonlóan nagyon jó a kapcsolata Fernando Alonsóval, aki készséggel dolgozna vele együtt Maranellóban, ráadásul az „idei Massához" képest egyértelműen nyereség lenne az olasz istálló számára.

De miért hagyná el Webber a Red Bullt, amellyel sikert sikerre halmoz? A választ Christian Horner csapatfőnök maga adta meg hétfőn, az angol-osztrák csapat irányítója leszögezte, hogy a 33 éves Webberrel a kora miatt már csak egy-egy évvel hosszabbítja meg a megállapodását a Red Bull. Ha viszont a Ferrari többéves szerződést ajánl neki, a biztos jövő ígéretével el is csábíthatja. Aztán nagy csavar is lehet a történetben: ha a Renault az év második felére annyira feljavul, hogy Robert Kubica a futamgyőzelmekért csatázik, esetleg nyer egy-két versenyt, a francia istálló bárki számára elég csábító lehet, sőt Kubicát is könnyebb lenne megtartania, s előfordulhat, hogy 2011-ben Webber és Kubica alkotja a párosát.

Ezek egyelőre csak kombinációk, de Rubens Barrichello nemrég elismerte, hogy tavaly már májusban elkezdte a tárgyalásokat a Williams-istállóval, azaz könnyen lehet, hogy tényleg van helyezkedés. Webber az ilyen pletykáknak köszönhetően előnyösebb helyzetből kezdheti meg a Red Bull-lal folytatandó tárgyalásait, amelyek ha eredménytelenek lesznek, megnyílik az út a raliból az F1-be való visszatérésen hezitáló világbajnok finn Kimi Räikkönen előtt.