Webbert sikerei beültethetik Massa Ferrarijába

Vágólapra másolva!
2010.05.20. 11:16
null
Kubica és Webber képletesen fut versenyt a Ferrariért, de még csapattársak is lehetnek a Reanult-nál (Fotó: Action Images)
Viszonylag nagy a csend a pilótapiacon, ami nem meglepő, ugyanis a nagy téli jövés-menés után minden csapat megtalálta ideális párosát. A brit szaksajtó azonban hetek óta kombinál, s találgatja, ki lehet Felipe Massa utódja a Ferrarinál. A tavaly a Hungaroringen súlyos koponyasérülést szenvedő, de az idén visszatérő brazil az első két versenyen szerzett két dobogós helyezés ellenére eddig nem nyújtott meggyőző teljesítményt, ezért előfordulhat, hogy Maranellóban lecserélik.

Eddig elsősorban Robert Kubica került szóba, a Renault-val kiváló teljesítményt nyújtó lengyelhez azonban foggal-körömmel ragaszkodik a Renault. A hírek szerint Kubicának csak bizonyos teljesítménybeli/eredményességi feltételek teljesülése esetén kötelező kitöltenie 2011 végéig szóló megállapodását a Renault-nál, egyébként mehetne a Scuderiához, amely szívesen látná. A legutóbbi két versenyen aztán Mark Webber került a középpontba, s mivel az ausztrálnak az idény végén lejár a szerződése, azonnal szóba hozták a Ferrarival.

SZAVAZÁS

Ki lesz 2010-ben a Formula-1 világbajnoka?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Kubicához hasonlóan nagyon jó a kapcsolata Fernando Alonsóval, aki készséggel dolgozna vele együtt Maranellóban, ráadásul az „idei Massához" képest egyértelműen nyereség lenne az olasz istálló számára.

De miért hagyná el Webber a Red Bullt, amellyel sikert sikerre halmoz? A választ Christian Horner csapatfőnök maga adta meg hétfőn, az angol-osztrák csapat irányítója leszögezte, hogy a 33 éves Webberrel a kora miatt már csak egy-egy évvel hosszabbítja meg a megállapodását a Red Bull. Ha viszont a Ferrari többéves szerződést ajánl neki, a biztos jövő ígéretével el is csábíthatja. Aztán nagy csavar is lehet a történetben: ha a Renault az év második felére annyira feljavul, hogy Robert Kubica a futamgyőzelmekért csatázik, esetleg nyer egy-két versenyt, a francia istálló bárki számára elég csábító lehet, sőt Kubicát is könnyebb lenne megtartania, s előfordulhat, hogy 2011-ben Webber és Kubica alkotja a párosát.

Ezek egyelőre csak kombinációk, de Rubens Barrichello nemrég elismerte, hogy tavaly már májusban elkezdte a tárgyalásokat a Williams-istállóval, azaz könnyen lehet, hogy tényleg van helyezkedés. Webber az ilyen pletykáknak köszönhetően előnyösebb helyzetből kezdheti meg a Red Bull-lal folytatandó tárgyalásait, amelyek ha eredménytelenek lesznek, megnyílik az út a raliból az F1-be való visszatérésen hezitáló világbajnok finn Kimi Räikkönen előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik