Webber további sikerekre éhes, nem foglalkozik a jövőjével (Fotó: Action Images - archív)
Webber további sikerekre éhes, nem foglalkozik a jövőjével (Fotó: Action Images archív)

„Megnyertem egymás utáni két futamot, és az emberek máris azt kérdezgetik, melyik istálló pilótájaként versenyzek majd a következő szezonban. Nagyon közeli kapcsolatban vagyok a srácokkal a Red Bullnál, sok mindent átéltünk együtt, nagyszerű velük a kapcsolatom. De a Formula–1-ben nagyon gyorsan változnak a dolgok, sohasem tudhatod, mit hoz a holnap" – nyilatkozta Mark Webber a The Mail on Sunday című lapnak. Az ausztrál versenyző szerződése a szezon végén lejár az osztrák istállónál, és egyes hírek szerint a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen érkezhet a helyére.

 
Ön szerint ki nyeri meg a Török Nagydíjat?
Összes szavazat:6462
Szavazás kezdete: 2010. 05. 24
A szavazást lezárták.
Fernando Alonso - 22%
Sebastian Vettel - 15%
Michael Schumacher - 12%
Lewis Hamilton - 12%
Felipe Massa - 12%
Mark Webber - 9%
Jenson Button - 6%
Más - 4%
Nico Rosberg - 3%
 

„Pillanatnyilag csak a következő futam, a hétvégi Török Nagydíj körül járnak a gondolataim. A többi majd magától rendeződik. Több száz pontot lehet még megszerezni, és jelenleg csak erre koncentrálok" – tette hozzá a Red Bull ausztrál pilótája, aki megnyerte a legutóbbi két versenyt, és így az élen áll a pilóták világbajnoki pontversenyében.

„Úgy gondolom, körülbelül hat héten belül tisztábban látok majd a jövőmmel kapcsolatban. De az számít, hogy nagyon motivált vagyok, szeretném elérni céljaimat" – tette hozzá Webber, aki elismerte, hatalmas fejfájással ébredt a Monacói Nagydíj követő hétfő reggel.

Ez ugyanakkor nem tartotta vissza attól, hogy hétfőn még egyszer körbeautózza a pályát, igaz, ezúttal már nem száguldozott olyan gyorsan, mint tette azt a futamon. „Végigmentem a pályán a saját autómmal, még egyszer körbe akartam itt nézni. Nem hoz lázba a csillogás, de tudom, milyen nehéz győzni ezen a pályán. Egyetlen pici hiba elég, és máris véget ért a versenyed."