Villeneuve élesen kritizálta a „gyerekes” Vettelt

Vágólapra másolva!
2010.12.13. 15:17
null
Villeneuve-nek a lányok tetszenek, Vettel viselkedése nem annyira (Fotó: Action Images – archív)
Jacques Villeneuve, 1997 Formula–1-es világbajnoka éles kritikával illette a száguldó cirkusz címvédő világbajnokát, Sebastian Vettelt, mondván, a Red Bull német pilótája gyerekesen viselkedik, és képtelen érzelmeit kordában tartani.  

Jacques Villeneuve sohasem arról volt híres, hogy véka alá rejtette volna véleményét. 1997 Formula–1-es világbajnoka ezúttal sem kertelt, és éles kritikával illette a Red Bull német pilótáját, Sebastian Vettelt.

PROST VETTEL PÁRTJÁN
 

Egy másik korábbi klasszis, Alain Prost nem ért egyet Villeneuve kritikájával. A franciák négyszeres világbajnoka éppen a szenvedélyességet kedveli Vettelben. „Még fiatal, de már nagyon érett. Élénk és szenvedélyes versenyző, és én ezt nagyon szeretem. Már régóta nem jellemző ez az összes fiatal pilótára. Néhány versenyzőn egyszerűen nem látszik a szenvedély, ők csak a munkájukat végzik. Vettel másmilyen. Remélem, hogy a lendületet és a szenvedélyt nagyon sokáig képes lesz megőrizni. Néhány hibájánál én is kritikus voltam, de kétséget kizárólag megérdemelten lett világbajnok."

„Vettel gyors, de nem képes arra, hogy kontrollálja az érzelmeit" – jelentette ki Villeneuve a francia Auto Hebdónak adott interjújában a Formula–1 regnáló világbajnokáról, és igyekezett példákkal is alátámasztani véleményét.

„A Magyar Nagydíjon mutogatott a versenybíróknak. Ezen a szinten nem engedhet meg magának ilyet, ez gyerekes viselkedés" – vélekedett a 39 éves kanadai pilóta, aki F1-es pályafutása során 165 futamon vett részt.

„Vettel már tizennégy évesen tudta, hogy a Red Bull a Formula–1-be viszi majd. Ha hibát követett el, a csapatnál azt mondták neki: nem, nem csináltál semmiféle hibát, minden rendben van. A szezonban egyszer elképesztő módon nekiütközött Mark Webbernek, megfosztva az ausztrált a futamgyőzelemtől, mire a csapat kijelentette, hogy Webber hibája volt az egész" – idézte fel Villeneuve a Török Nagydíjon történteket, amikor a két Red Bull-pilóta összeütközött egymással.

„Majd meglátjuk, miként viselkedik világbajnokként – folytatta a korábbi klasszis, aki párhuzamot vont Vettel és a McLaren klasszisa, Lewis Hamilton között. – Hamilton esete kezdetben hasonló volt. De a világbajnoki címét egy rosszabb év követte, és ma már igazi férfiként viselkedik."

„Vajon tovább romlik Vettel viselkedése, vagy felnő végre valahára? – tette fel a költői kérdést Villeneuve. – Ha a Hamilton-féle utat járja be, akkor minden bizonnyal nyer még néhány világbajnoki címet, de ellenkező esetben soha nem tanul majd a hibáiból."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik