Tényleg minden rendben, a Williams az üzemanyag miatt sem aggódik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.05. 07:29
null
Valtteri Bottas a két szahíri versenyszimulációja alatt egyáltalán nem aggódott az üzemanyaglimit miatt (Fotó: Action Images)
A Williams a téli teszteken nemcsak megbízható és gyors autóval állt elő, hanem a versenyszimulációk alatt az üzemanyag-fogyasztás miatt sem kellett aggódnia, simán teljesítette a nagydíjtávokat. Fernando Alonso szerint Felipe Massa jól döntött, amikor a legendás csapatot választotta, és biztos benne, hogy a brazil kemény rivális lesz. Az istálló vezetői azonban semmit sem akarnak elkiabálni.

A téli Formula–1-es teszteken a Williams-istálló szerezte a legkellemesebb meglepetést azzal, hogy Felipe Massa révén a legjobb köridőt érte el Bahreinben, és hogy az FW36-os igazán megbízhatóan körözött, csak a tesztelés legvégén állt le, amikor már széthajtották benne az elöregedett motort. A csapatot szinte mindenki a legjobbak közé várja azt követően, hogy tavaly fennállása egyik legrosszabb idényét teljesítette egy-egy nyolcadik és tizedik helyezéssel.

Rod Nelson vezető mérnök szerint elérték, amit a tesztelés előtt célul tűztek ki.

„Eddig úgy tűnik, minden rendben van a felkészülésünkkel, de ezt le kell kopognom. Elkészültünk a házi feladatunkkal, rendkívüli tett ez a csapattól – mondta Nelson. – A várakozásainkat nem akarjuk átfogalmazni, mert csalókák lehetnek a teszteredmények, bárki használhatott az autójában plusz húsz kilogramm üzemanyagot hozzánk képest. Inkább várjunk az esélylatolgatással, mielőtt még pofára esnénk.”

Valtteri Bottas azért bizakodó volt.

„Egy versenyszimulációt teljesítettem a főhadiszálláson a szimulátorban és kettőt Bahreinben. A legfőbb célunk az volt, hogy ne kelljen visszafogni a vezetés során magunkat, mégis elég legyen a száz kilogramm üzemanyag, amellyel teljesíteni kell a versenytávot. Azt kell mondanom, Bahreinben ez egyáltalán nem okozott problémát, a szokásos módon vezethettem. Szerintem a futamok nagy részén nem lesz probléma a fogyasztás” – mondta a finn.

A Williamsről a riválisok többsége elismerően nyilatkozik, és Fernando Alonso különösen örül neki, hogy korábbi csapattársa, Felipe Massa jó helyre került.

„Sokszor beszéltem Felipével, és nagyon kisimultnak tűnik. Boldog a Williamsnél, elégedett az autóval, nagyon erős tele volt a csapatának – mondta Alonso. – A Williams legendás istálló, és úgy tűnik, ismét az élen csatázik majd, mint régen. Nagyon örülök, hogy Felipe ilyen lehetőséget kap, és biztos vagyok benne, hogy kemény ellenfél lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik