Televízió: Szujó Zoltán elnézést kért az M4 Sporttól

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2020.01.22. 09:08
null
Szujó Zoltán 2019-ben távozott az M4 Sporttól (Fotó: Meder István)
Szujó Zoltán májusban nagy port kavarva távozott az M4 Sporttól. A sportriporter most visszatért a közmédia csatornájának képernyőjére, és a reggeli sporthíradó vendégeként bocsánatot kért, illetve párbeszédet kezdeményezett.

A sportriporter májusban, a Spanyol Nagydíj szombati napján jelentette be minden előzmény nélkül, hogy távozik az M4 Sporttól. Szujó Zoltán 18 év után intett búcsút a Formula–1 magyar nézőinek. Az MTVA akkori közleménye szerint a kommentátor súlyosan megszegte a szerződésben foglaltakat, ezért kellett távoznia.

Szujó szerint az ominózus hétvégén „túlcsordultak az érzelmek”, ám azóta nagyon sokat gondolkozott a történteken. A kommentátort az Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezető miniszter, Palkovics László kérte fel, hogy legyen egy csapat tagja, amely megalkotja a magyarországi autó-motorsport fejlesztési stratégiát. Szerinte, hogy ez a terv jó irányba menjen, összefogásra van szükség.

„Sok szereplője van ennek a területnek, létesítmények vezetői, a versenyzők, a szövetségek. Nem lenne hiteles, ha összefogásra szólítanék fel úgy, hogy az én szakmai életemben is vannak elvarratlan szálak, kibeszéletlen konfliktusok.”

Szujó ezek után elnézést kért azoktól, akiket megbántott az elmúlt időszakban a közmédiánál, és párbeszédet kezdeményezett.

„Hiszek a párbeszéd erejében, de volt időszak, amikor nem voltam alkalmas egy ilyen párbeszédre, úgyhogy most szeretném megragadni az alkalmat, hogy ha bárkit megbántottam az M4 Sportnál, amelyet Székely Dávid csatornaigazgató vezet, illetve a közmédiánál, akkor elnézést kérek. Van egy ügy, amely számomra is nagyon fontos, nem szeretnék akadálya lenni annak, hogy ez az ügy eljusson a nyilvánossághoz, hiszen az M4 Sport rendkívül fontos abban, hogy az autósport világának híreit a nézők elé tárja. Azért itt Michelisz Norbertek, Kiss Norbertek szólalnak meg hétvégéről hétvégére, magas szintű szakmai munka folyik. A gondolkodásban odáig jutottam, hogy példával szeretnék elöl járni és teljesen őszintén elnézést kérek azoktól, akiket megbántottam” – mondta Szujó az M4 Sport reggeli hírműsorának a vendégeként, aki a távozás hétvégéjén történteket egy autóversenyző banális hibájához hasonlította.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik