Michael Schumacher nem bánta meg a visszatérést, szerinte jó irányba halad a Mercedes
(fotó: Action Images)

 

A Mercedes csapat, amely még Brawn GP név alatt az előző idényben az egyéni és a konstruktőri vb-címet is begyűjtötte, ebben az évben csak ritkán volt versenyképes az élen állókkal, jellemző, hogy Nico Rosberg révén csupán három alkalommal tudtak felállni a dobogóra, miközben Schumacher legjobb eredménye a negyedik hely volt.

A nehéz – és nem túl sikeres szezon – ellenére a hétszeres világbajnok pilóta optimista, szerinte a Mercedes jó úton halad, hogy jövőre ismét a végső győzelemre is esélyes csapatok közé kerüljön.

„Az igazság az, hogy jól érzem magam a bőrömben, és úgy hiszem, megfelelő lépéseket teszünk annak érdekében, hogy a következő évben ismét a nagyok között emlegessenek minket.”

„A csapatmunka mind a mérnökökkel, mind Rosberggel zökkenőmentesen folyik. Az autónk, amellyel most versenyzünk, gyakorlatilag a tavalyi »maradványa«, amelyen ugyan már alakítottunk, fejlesztettünk és a saját képünkre formáltunk, de nekünk, pilótáknak bizonyos kompromisszumokat kellett kötnünk” – magyarázta Schumacher, aki szerint a legnagyobb probléma, hogy a kocsi „nincs harmóniában” a gumikkal.

„El kell ismernünk, hogy az autó működése nem ideális, nincs harmóniában sem a gumikkal, sem a pilótákkal, így értelemszerűen minden időnket arra kell fordítani, hogy ezen még a következő szezon előtt javítsunk.”