Schumacher a télen végleg visszavonul?

Vágólapra másolva!
2010.09.18. 12:00
null
Michael Schumacher a télen visszavonulhat (Fotó: Action Images)
Elképzelhető, hogy Michael Schumacher nem tölti ki hároméves szerződését a Mercedesnél, és a télen végleg kiszáll a Formula–1-ből – legalábbis ezt gondolja Eddie Jordan, a német klasszis első csapatfőnöke.

„Egyre erősebb az az érzésem, hogy Michael csalódott. Alapvetően megváltozott a hozzáállása, ezért újragondolja hároméves szerződését, és az idény végén végleg kiszáll az autóból" – ez Eddie Jordan, Michael Schumacher első F1-es csapatfőnökének véleménye a hétszeres világbajnokról.

A három év kihagyás után a Mercedes-istálló versenyzőjeként visszatérő Schumi messze elmarad az előzetes várakozástól, az eddigi 14 versenyen 66 ponttal kevesebbet szerzett, mint csapattársa, Nico Rosberg (ennél csak a Renault-nál nagyobb a különbség, Robert Kubica és Vitalij Petrov között: 89 pont).

Bár az év elején néhány gyengébb produkció után már felvetődött, hogy Schumi az idény közben feladja, a Törökországban, majd Spanyolországban elért negyedik helyezés után elhalkultak a hangok.

Ám hasonló sikerre azóta is várni kell, ráadásul Schumacher elmúlt hét versenyen elért legjobb rajthelye egy tizedik rajtkocka volt. A veterán német a gyengélkedését firtató kérdésekre már rutinból feleli, hogy a 2011-es idényre készül, Jordan szerint azonban nem lesz következő szezon a versenyző számára.

„Sokkal nagyobb mostanában a mozgás a Mercedes motorhome-ja körül, mint más csapatoknál, és főleg a menedzserek jönnek-mennek. A Hungaroringen Rubens Barrichello előzése volt a fordulópont, Michael ott jött rá, hogy végleg eltűnt a vezetésbeli fölénye a többiekhez képest, már magasabb a színvonal, mint régen. Ez pedig jövőre sem fog megváltozni" – mondta Jordan.

Németországban már azt is tudni vélik a szaklapok, hogy a Force Indiánál az év végén szabaddá váló Adrian Sutil lehet a Mercedes új versenyzője, de Ross Brawn csapatfőnök és Sabine Kehm, Schumi sajtósa egyaránt azt mondta, hogy szó sincs pilótacseréről, illetve visszavonulásról.

„Michael a visszatérése előtt pontosan tudta, hogy milyen autóba fog beleülni, tudta, hogy nem kedvez neki a karakterisztikája, ezért írt alá hároméves szerződést. Kicsit csalódott amiatt, hogy az év közben végrehajtott fejlesztések elmaradtak a riválisok által mutatott hatásfoktól, de nem is ez volt az elsődleges cél, még csak az út felénél jár a csapat" – mondta Kehm.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik