Barcelonában a Red Bullok még jobban „elléphetnek” a mezőnytől (Fotó: Action Images - archív)
Barcelonában a Red Bullok még jobban „elléphetnek” a mezőnytől (Fotó: Action Images - archív)

„Az adataink alapján feltételezem, hogy Barcelonában legalább három tizedmásodperccel gyorsabbak leszünk. És ezek nagyon megbízható adatok" – nyilatkozta a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko.

KATTINTSON A 2010-ES ADATBANK MEGTEKINTÉSÉHEZ!
KATTINTSON A 2010-ES
ADATBANK MEGTEKINTÉSÉHEZ!

Az osztrák istálló természetesen nem az egyetlen, amely újításokkal érkezik Barcelonába, az összes csapat fejlesztette versenyautóit a szezon első négy futama után. A szakírók egy része a Mercedestől várja a legnagyobb előrelépést, de Marko nem aggódik amiatt, hogy a német istálló megnehezítheti pilótái dolgát az időmérő edzésen.

„Reálisan nézve a Mercedesek öt-hét tizeddel voltak mögöttünk. Most három tizeddel még gyorsabbak leszünk, ami azt jelenti, hogy egy másodpercet kellene ledolgozniuk. És körönként egy másodperc nagyon sok" – nyugtatta meg a Red Bull szurkolóit a sportvezető.

Sebastian Vettel és Mark Webber az első négy futamon uralta a kvalifikációt (a német háromszor, az ausztrál egyszer indulhatott a pole pozícióból), és a fejlesztéseknek köszönhetően várhatóan Barcelonában is az élmezőnyben lesznek.

A Red Bull problémája nem a sebesség, hanem a megbízhatóság: a két pilóta összesen csak egy futamgyőzelmet szerzett, így Vettel az ötödik, Webber a nyolcadik helyen áll a pilóták pontversenyében. Ameddig a csapat gyorsaságát nem tudja győzelmekre váltani, addig semmit sem ér a sebesség – de Marko biztos benne, hogy a jövőben nem jelent ez majd problémát.

„Most, hogy ilyen jó az autónk, biztosak vagyunk benne, hogy elérjük célunkat, és megnyerjük idén a világbajnokságot" – tette hozzá a motorsport-tanácsadó.