Schumacher: rémálom már öt éve; Szolnoki uralom

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.29. 01:04
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

Noha már 41 éves, továbbra is szorgalmasan termeli a gólokat Kenesei Krisztián – igaz, immár a harmadik vonalban. De az egykori válogatott támadónak is jelentős szerepe van abban, hogy az újonc Komárom nem a kiesés ellen harcol, hanem a feljutáshoz van inkább közelebb. A lapunknak adott interjúban a 29-szeres válogatott futballista arról is beszélt, miért hagyta ki a Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa-meccset, s miért nem ült le a kispadra sem, s arról is beszélt, mikorra tervezi a visszavonulását.
Noha már 41 éves, továbbra is szorgalmasan termeli a gólokat Kenesei Krisztián
– igaz, immár a harmadik vonalban. De az egykori válogatott támadónak is jelentős szerepe van abban, hogy az újonc Komárom nem a kiesés ellen harcol, hanem a feljutáshoz van inkább közelebb. A lapunknak adott interjúban a 29-szeres válogatott futballista arról is beszélt, miért hagyta ki a Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa-meccset, s miért nem ült le a kispadra sem, s arról is beszélt, mikorra tervezi a visszavonulását.

Az őszt értékelő sorozatunkban az OTP Bank Liga hetedik helyén álló Mezőkövesd Zsóry kerül terítékre. A korábbi kiesőjelölt Kuttor Attila vezetőedző keze alatt stabil középcsapattá lett, s ha a meccsek hajrájában jobban összpontosítanak a kék-sárgák, akár a harmadik helyen is állhatnának, hiszen a 85. percet követően kapott gólok miatt kilenc pontot hagytak veszni. Hogy teljesítménye alapján ki volt a csapat legelőkelőbben rangsorolt futballistája, s ki lett a házi gólkirály, számos más érdekes adattal együtt azt is megtudják összeállításunkból.

A csapatsportokat értékelő év végi sorozatunkban a férfi kosarasokat vettük górcső alá. A hazai mezőnyben 2018-ban nem volt vita, a Szolnoki Olaj uralta a terepet, a bajnoki cím mellé a Magyar Kupa-trófeát is begyűjtötte. Nem véletlen, hogy az év játékosa is ebből a csapatból került ki Vojvoda Dávid személyében. Ami a férfiválogatottat illeti, a nemzeti együttes sorsa már nem a saját kezében van, de az olaszok és a horvátok legyőzésével, szerencsés esetben, még eljuthat a 2019-es kínai vb-re.

Napra pontosan öt esztendeje szenvedett tragikus balesetet a hétszeres Formula–1-es világbajnok Michael Schumacher. A német pilóta a meribeli sípályán elesett, s beverte a fejét. Elsőre még nem tűnt súlyosnak az eset, ám gyorsan kiderült, hogy az orvosoknak az autóversenyző életéért kell küzdeniük. Egy hónap kóma után elkezdték a felébreszteni a kómából, de a teljes visszatérése a mai napig nem történt meg. Az F1 klasszisa családja körében él, csak néhanap hallani róla új hírt, s esetleges felépülésének időpontja egyelőre a jövő ködébe vész.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik