Hamilton üzenete a McLarennek: A hűségnek is van határa

Vágólapra másolva!
2011.04.15. 10:54
null
Ha egyszer elkezd süllyedni a McLaren hajója, Hamilton nem hezitál az elhagyásán (Fotó: Action Images)
Lewis Hamilton Sanghajban a brit újságírókkal folytatott beszélgetése során visszafogott üzenetet intézett a McLaren vezetőségéhez. Mint mondta, a hűségnek is van határa, és ha egyszer a csapat teljesítménye visszaesik, kész elhagyni az istállót. Pénteken viszont már azt mondta, szó sincs burkolt fenyegetésről, ráadásul az elmúlt négy idényben csak ő tudott évről évre nyerni.

A Malajziai Nagydíj után Lewis Hamilton nagy visszaesése volt a fő téma, de a statisztikusok a szép oldalát is látták a 2008-as világbajnok sepangi hétvégéjének. Az angol ugyanis a 73. nagydíjrajtjával megdöntötte Jim Clark rekordját, így az F1-es vb-futamok számát tekintve már ő a leghűségesebb versenyző azok közül, akik egész pályafutásukat ugyanannál a csapatnál töltötték.

Az istálló hivatalos nagydíj-beharangozójában és a csütörtöki FIA-sajtótájékoztatón Hamilton még arról beszélt, milyen fontos számára ez a rekord, és hogy édesapja milyen szinten nevelte a hűségre, amit máig büszkén hirdet. Aztán jött a csütörtök este és Hamilton szokásos, a brit sajtóval folytatott beszélgetése, amelyen olykor roppant nyíltan beszél magáról – és mint most is, a jövőjéről.

Itt már teljesen máshogy állította be mclarenes szerepvállalását a jövőben.

HAMILTON PONTOSÍTOTT

Hamiltonnak számolnia kellett vele, hogy nyilatkozatával tele lesz a brit sajtó, és pénteken kérdőre is vonták az óvatos figyelmeztetést. A pilóta kimagyarázta magát.

„Sajnos ilyen az élet: mondasz valamit, amiből könnyű olyan következtetést levonni, amire nem pontosan úgy gondoltál – mondta Hamilton. – Kétségtelen a hűségem a McLaren iránt, hatéves korom óta idetartozom, és elkötelezett híve vagyok. Együtt akarok feljutni a csúcsra vele, és így a sportág egyik legsikeresebb pilótájává válni. Az elmúlt pár esztendőben kevés csapat volt képes folyamatosan jó teljesítményre, talán csak én nyertem futamot az elmúlt négy idény mindegyikében, azaz a McLaren az az istálló, amely folyamatosan el tud látni nyerő autóval."

„Nem tudhatom, milyen hosszú lesz a Formula–1-es pályafutásom, de azt a rövid időt versenyképes autóban szeretném tölteni – kezdte Hamilton. – Világbajnoki címeket akarok nyerni. Ha jól érzem magam, ahol vagyok, és elég gyors is vagyok, eszem ágában sincs váltani, de a hűségnek is vannak határai. Nem tudom, mit hoz a jövő, nem is érdekel most."

A minap egy árverésen Prince egyik gitárját 61 ezer fontért, azaz 18 és fél millió forintért megvásároló Hamilton arra a kérdésre, mennyire fontos neki, hogy ugyanannál a csapatnál töltse a teljes F1-es pályafutását, így felelt: „Nem igazán fontos ez, nem érezném úgy, hogy több vagyok csak amiatt, hogy a teljes karrieremet ugyanannál az istállónál töltöm."

Hamiltont az elmúlt hónapokban többször is szóba hozták a Red Bull-lal, ő is többször dicsérte a világbajnok gárdát, de annak is örült, hogy Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke hosszú távon számol vele, és még legalább öt évig meg akarja tartani.

„Nekem még nem is mondta ezt, most hallok róla először – mondta az angol. – Örömmel hallom, és ha igaz, valamit jól csinálok. Majd kifaggatom erről Martint."

Hamilton a Kínai Nagydíj első szabadedzését a 3., a másodikat Sebastian Vettel mögött a 2. helyen zárta pénteken Sanghajban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik