Hamilton, az elégedett másodhegedűs

Vágólapra másolva!
2010.04.23. 18:51
null
Hamiltont (jobbra) egyelőre nem zavarja, hogy Button háttérbe szorítja (Fotó: Action Images - archív)
Lewis Hamilton nem nyert még futamot az idei Formula–1-es világbajnokságon, de a 25 éves pilótát egyelőre nem zavarja, hogy jelenleg a másodhegedűs szerepét játssza csapattársa, a már két sikernél járó Jenson Button mögött. A 2008-as világbajnok ugyanis biztos abban, hogy a McLaren az elkövetkező versenyeken még erősebb lesz, és így ő is felállhat a dobogó legtetejére.

Annak ellenére, hogy a szezon előtt sokan féltették Jenson Buttont attól, hogy Lewis Hamilton háttérbe szorítja majd a McLarennél, négy futam után a címvédő világbajnok vezeti a pilóták pontversenyét. Ráadásul Button két futamgyőzelemnél jár, míg Hamiltont idén meg nem intették le elsőként.

KATTINTSON A 2010-ES
ADATBANK MEGTEKINTÉSÉHEZ!

A 2008-as világbajnokot a jelek szerint egyelőre nem zavarja a másodhegedűs-szerep, de természetesen az a célja, hogy hamarosan ismét a dobogó legmagasabb fokán ünnepelhessen.

„Jenson nagyszerű pilóta, és sokat tanulunk egymástól. Úgy gondolom, ez sokat segített abban, hogy az autót a mezőny egyik legjobbjává fejlesszük. Mindketten sok tapasztalattal rendelkezünk, de ennek ellenére mindketten tanulunk még" – nyilatkozta Hamilton, aki elmondta, véleménye szerint az istálló versenyautója a közeljövőben még jobb lehet.

„Sok fejlesztésünk van folyamatban. Barcelonára is változtatunk majd pár dolgon, emiatt úgy vélem, a mezőny legelején lehetünk. Még mindig az időmérő edzésre kell koncentrálnunk elsősorban, igaz, Kínában javultunk valamelyest, de van még hova fejlődni" – jelentette ki a 25 éves brit, arra utalva, hogy az idei négy futam mindegyikén a Red Bull pilótái szerezték meg az első rajtkockát.

„De megoldjuk ezt a problémát is – folytatta a vb-pontverseny harmadik helyén álló Hamilton magabiztosan. – És abban is biztos vagyok, hogyan képes leszek futamokat nyerni ezzel az autóval."

A brit pilóta egyébként elismerte, hogy változtatnia kell kétségkívül látványos, ámde a gumikat nagyon megterhelő vezetési stílusán ahhoz, hogy idén is sikeres legyen – hiszen Button sikereiben a zseniális taktikai húzások mellett az is nagy szerepet játszik, hogy a címvédő nagyszerűen képes spórolni a gumikkal.

Hamilton csapattársa egyébként a csapat munkájában látja a McLaren sikereinek kulcsát. „Kemény munkával lehet elérni azt, hogy ne kövessünk el hibákat. Azért vagyunk az élen, mert a csapatnál mindenki ezért dolgozik minden nap. A teszteken, a versenyeken, a pályán és azon kívül is úgy dolgoztunk, mint az őrültek, hogy elöl legyünk. Úgy vélem, megérdemeljük a világbajnoki pontversenyben elfoglalt helyezésünket."

Az F1-es világbajnokság május 9-én a Spanyol Nagydíjjal folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik