Fittipaldi: Schumacher jövőre világbajnok lesz

Vágólapra másolva!
2010.11.24. 15:24
null
Az idén Vettel mutatta meg Schuminak a diadal felé vezető utat – jövőre ez megváltozhat? (Fotó: Action Images)
A hetvenes évek elején két Formula–1-es világbajnoki címet szerző Emerson Fittipaldi úgy véli, Michael Schumacher jövőre a világbajnokság egyik fő esélyeseként áll rajthoz. A brazil legenda azután fogalmazta meg véleményét, hogy elbeszélgetett Ross Brawnnal, a Mercedes-istálló főnökével, és csupa jót hallott a csapat 2011-es autójáról.

„A minap együtt ebédeltem Ross-szal, és abból, amit elmondott, úgy vélem, a következő Mercedest Michaelre szabják, elég túlkormányozott lesz ahhoz, hogy élvezze a vezetést – mondta Fittipaldi a Timesnak adott interjújában. – Az új gumik megszokására is ugyanannyi ideje lesz, mint riválisainak. Hihetetlen önbizalma van, biztosan versenyben lesz a vébécímért, és szerintem meg is tudja nyerni."

Schumacher az idén három év kihagyás után tért vissza, a 2009-ben mindkét vb-címet megnyerő Brawnból átalakult Mercedes-istállóhoz. Az idei kocsival azonban még dobogós helyezést sem tudott szerezni, és nagyon kikapott csapattársától, Nico Rosbergtől (142–72-re).

„Semmit sem kopott a tudása, és életkortól függetlenül minden megtett kilométerrel csak tanulsz vezetni, jobbá válsz. Brawnnak már csak 2011-en jár az esze, ami jó jel Michael számára" – mondta 1972 és 1974 világbajnoka.

Fittipaldi szerint persze Sebastian Vettel esélye az ismétlésre legalább akkora, de figyelmeztette a németet, hogy a cím megvédése nehezebb, mint a megszerzése – neki nem is sikerült.

„Most, hogy világbajnok lett, mindenki elvárja tőle, hogy ismételjen, és óriási nyomás nehezedik a vállára – fogalmazott Fittipaldi. – Ha ez a nyomás teherré alakul, romboló hatása lehet. Amikor én először világbajnok lettem, csak akkor fogtam fel igazán, amikor láttam az újságokban. Talán ő is így van ezzel, ráadásul Alonsót összeszedettebb versenyzőnek tartom nála."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik