Fernando Alonso: A végsőkig harcolunk!

Vágólapra másolva!
2010.07.21. 13:05
null
Fernando Alonso elszánt tekintettel várja a Német Nagydíjat (Fotó: Action Images)
Fernando Alonso annak ellenére bizakodva várja a hétvégi Német Nagydíjat, hogy a Ferrari számára sem a valenciai, sem a silverstone-i futam nem sikerült túl jól. A kétszeres világbajnok spanyol bízik benne, hogy két-három dobogós helyezéssel felzárkózhat a pontverseny éllovasaihoz.  

 

BARRICHELLO: IMÁDOM HOCKENHEIMET!
„Nagyon jó hangulat jellemzi minden évben a Német Nagydíjat, népszerű a szurkolók körében, és én is szívesen versenyzek itt, hiszen itt szereztem meg életem első győzelmét. A csapat nagyon keményen dolgozott, és itt is bevetünk néhány újítást. Nagyon sokat jelentene a számunkra, ha folytatni tudnánk azt a jó sorozatot, amelyet néhány hete Valenciában kezdtünk meg, és mindketten a legjobb tíz között tudnánk végezni" – nyilatkozta Rubens Barrichello a Német Nagyíj előtt.

„A múlt héten négy napot dolgoztam Maranellóban a csapattal. Nagyon jó volt a hangulat, a srácok eltökéltek, a világbajnoki címért folyó csatára koncentrálnak – nyilatkozta Fernando Alonso a Ferrari hivatalos honlapjának. – Az utóbbi kettő, rosszul sikerült verseny után a csapat még motiváltabb, mivel úgy érezzük, most már megérdemlünk egy jó futamot."

A maranellói istálló valóban nem brillírozott az utóbbi hetekben: az Európai Nagydíjon Alonso az ötödik, Felipe Massa a tizenegyedik, a Brit Nagydíjon Alonso a tizennegyedik, Massa a tizenötödik helyen végzett.

„Láthattuk, hogy az idén két-három jól, vagy két-három rosszul sikerülő futam mindent megváltoztathat. Németországba két rosszabb verseny után érkezünk, amelyeken kevés pontot szereztünk. A maximumot kell kihoznunk az autóból, sorozatban el kell érnünk két-három dobogós helyezést, és biztos vagyok benne, hogy az új pontrendszernek köszönhetően hamarosan ismét harcban leszünk a világbajnoki címért" – reménykedett Alonso.

„Úgy vélem, Silverstone-ban és Valenciában is nagyon jó volt az autónk, és ez mindenképpen bizakodásra ad okot. Két teljesen eltérő pályán egyaránt megfelelő volt a gép ahhoz, hogy a dobogós helyezésekért harcoljunk – mondta a 28 éves spanyol. – Szóval bizakodva várom a következő versenyeket. Az új futamokon is bevetünk néhány új fejlesztést, nem állunk meg, harcolunk, amíg csak lehetséges."

KATTINTSON A KÉPRE, ADJON ESÉLYT MAGÁNAK A NYERÉSRE!
KATTINTSON A KÉPRE, ADJON ESÉLYT MAGÁNAK A NYERÉSRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik